Прочитај ми чланак

Језиво предвиђање Кедмија:Неће се то тако завршити–Ово је судбина Балтичких земаља

0

Бивши шеф израелске обавештајне службе „Натив“, и војни експерт који живи у Москви, Јаков Кедми, изјавио је каква ће бити судбина Балтичких земаља.

Балтичке земље ће престати да постоје у наредним деценијама рекао је Кедми у интервјуу руском новинару Александру Валдману.

Према речима Кедмија, Летонија, Естонија и Литванија убрзано изумиру, и нису у стању да обезбеде егзистенцију без спољних инекција. Најбоље су их третирали за време Совјетског Савеза, где су се ове републике развиле.

„Будућност балтичких земаља, пре свега Литваније, Летоније и Естоније, већ је у њиховој прошлости. Мало је вероватно да ће тамо за 50 година бити Летонаца или Естонаца. Они једноставно нестају, напуштају своју земљу, напуштају своју земљу, шире се по свету.

Ове две квази државе, а и Литванија, неспособне су за самостално, суверено постојање, ни политички ни економски – само ако их неко подржава, и то они зову независношћу? У оквиру Совјетског Савеза били су развијенији – и развијали су се.“

Њихова култура, привреда, наука, а сада су, прогласивши независност, постали део јефтиног- јефтино се купују да би се искористили против Русије. Никога на свету не занимају интереси летонског или естонског народа. Можда мало Финаца због етничких и језичких сличности… Тако да мислим да ове земље неће преживети. Оне ће нестати“, закључио је Кедми.