Прочитај ми чланак

ЈАКО: Медведев сценом из филма „Исијавање“ послао јаку поруку ЕУ (ФOTO)

0

Дмитриј Медведев, заменик председника Савета безбедности РФ прокоментарисао је одлуку западних земаља да поставе границу цене руске нафте на 60 долара по барелу.

Дмитриј Медведев, заменик председника Савета безбедности РФ, у шали је прихватио одлуку западних земаља да поставе границу цене руске нафте на 60 долара по барелу.

– Коначно су донели одлуку о плафону цене руске нафте… – написао је политичар на свом Телеграм каналу.

Али, оно што је инетересантно јесто то да је тај коментар поставио уз фотографију сцене из култног филма „Исијавање“ Стенлија Кјубрика, у којој лик који тумачи Џек Николсон умире од хладноће у дворишту хотела.

Ова сцена једна је од најпознатијих и често је коришћена за различите мимове.

 

 

Медведев је на овај начин послао интересантну поруку земљама ЕУ, које су се договориле да ограниче цену руске нафте на 60 долара по барелу.

Претпоставља се да ће се плафон ревидирати свака два месеца, уз било какву промену, горња цена ће остати најмање 5% испод просечних тржишних стопа. Након ЕУ , земље Г7 и Аустралија донеле су сличну одлуку.

Потпредседник руске владе Александар Новак је раније ове недеље назвао увођење било каквих ограничења цена руских нафтних деривата „у принципу неприхватљивим са становишта склапања уговора“. Према његовим речима, Русија неће снабдевати енергентима оне земље које ће им ограничити цене, преноси Курир.