Прочитај ми чланак

Из Фајзерове архиве: Доктор повезан с Гејтсом избрисао нежељене ефекте вакцина

0

Фајзерова архива показује да је доктор који је повезан са Гејтс фондацијом избрисао нежељене ефекте вакцине током клиничког испитивања

80.000 страница Фајзер-БиоНТек докумената о вакцини против ковид-19 коју је објавила америчка Управа за храну и лекове (FDA) баца светло на Фајзер-ова опсежна испитивања вакцине у Аргентини, укључујући необично велику величину испитивања и причу о учеснику у испитивању чија је реакција на вакцину „нестала“.

Случај Аугуста Рука у Аргентини сугерише да је у најмање једном случају учесник у испитивању за чије симптоме је утврђено да су повезани са вакцином против ковид-19 касније је наведено у званичним евиденцијама као да је доживео нежељене ефекте који нису били повезани са вакцином против ковид-19.

Чини се да су испитивања вакцине у Аргентини такође занемарила нежељене догађаје које су претрпели други учесници испитивања и потенцијалну везу између нежељених догађаја и вакцине.

FDA је 2. маја објавила најновији скуп докумената који се односе на одобрење за хитну употребу Фајзер-ове вакцине, као део распореда обелодањивања по налогу суда који произилази из убрзаног захтева Закона о слободи информација поднетог у августу 2021.

Као што је раније известио The Defender, документи су укључивали обрасце за извештаје о случајевима из испитивања вакцине Фајзер ковид у САД и „трећи привремени извештај“ са БиоНТек-ових испитивања спроведених у Немачкој, у којима су наведени нежељени догађаји које су претрпели учесници у САД и Немачкој током испитивања.

Многи од ових нежељених догађаја су означени као „неповезани“ са вакцинама — чак и у случајевима када су пацијенти били здрави или на други начин нису имали претходну медицинску историју у вези са повредама које су задобили.

Прича о „несталом пацијенту“ излази у јавност

Неколико блогера и онлајн истраживача довели су у питање различите аспекте испитивања вакцине у Аргентини, истичући да је број учесника у аргентинским испитивањима већи од осталих, типично мањих испитивања на другим локацијама у различитим земљама.

Такође су истакли да је велики број учесника изгледа регрутован на испитивање у изузетно кратком времену и довели су у питање везе између једне од кључних личности аргентинског испитивања са произвођачима вакцина, Big Pharma-е и Фондације Bill & Melinda Gates .

Велики број учесника у испитивању у Аргентини може бити повезан са чињеницом да је испитивање, изгледа, одржано истовремено у 26 болница.

Велики број учесника открива још један документ који је објављен овог месеца, где на страни 2.245 почиње листа рандомизованих учесника на месту испитивања 1231, док на страни 4.329 почиње листа учесника на месту испитивања 4444.

Локација 1231 се односи на локацију главног испитивања, а 4444 (страница 24) највероватније се односи на различите болнице које учествују у испитивању ван главне локације.

Коментаришући откриће, блогер Давид Хели је написао:

„Уписано је око 5.800 волонтера, од којих је половина добила активну вакцину. Ово је скоро 4 пута више од следећег највећег центра у овом испитивању”.

„467 лекара је скоро тренутно пријављено и обучено да буду помоћни истраживачи у студији”.

Све у свему, 4.501 пацијент је учествовао у испитивањима у Аргентини, што представља 10% свих учесника Фајзер испитивања широм света.

Чини се да потпуне информације о нежељеним догађајима током овог опсежног испитивања у Аргентини нису објављене.

Међутим, Руково искуство је од тада постало јавно.

Рук, који се често назива „несталим“ пацијентом, добровољно се пријавио за испитивање (волонтерски број 12312982) и примио своју прву дозу вакцине Фајзер 21. августа 2020.

Према Хелију, Рук је „осетио бол и оток у руци одмах након ињекције. Касније тог дана имао је мучнину, потешкоће са гутањем и осетио је мамурлук”.

Након низа симптома, Рук је — током посете клиничком испитивању 23. августа 2020 — класификован као „нежељени ефекат токсичности 1. степена“.

Он је ипак примио другу дозу 9. септембра 2020.

Према Хелију:

„На путу кући таксијем, почео је да се осећа лоше. У 19:30 имао је кратак дах, имао је гореће болове у грудима и био је изузетно уморан. Легао је на кревет и заспао. Пробудио се у 21:00 са мучнином и температуром (38-39 Ц) и због умора није могао да устане из кревета.

„Током наредна два дана пријавио је високу температуру (41 C) и осећање делиријума”.

„11. септембра је могао да устане из кревета и оде у купатило када је приметио да му је урин таман (као кока-кола). Осећао се као да му се срце раширило, изненадни недостатак даха и пао је онесвешћен на под и био је у несвесном стању отприлике 3 сата”.

„Када се опоравио, осећао се уморно, било му је непријатно, имао је висок пулс при мањим покретима, имао је вртоглавицу при промени држања тела. Имао је бол у грудима који је се преносио у леву руку и леђа”.

12. септембра 2020. Рук је примљен у болницу Алеман, где је остао два дана. У почетку се веровало да има ковид-19, али је тест био негативан на вирус. Такође је утврђено да његови симптоми не одговарају вирусној пнеумонији.

Након серије рендгенских снимака, ЦТ скенирања и тестова урина, Ру је отпуштен 14. септембра 2020., након што му је дијагностикована нежељена реакција — конкретно, недвосмислен перикардитис— као реакција на вакцину против коронавируса (велика вероватноћа), према његовој отпусној листи.

Доктор који је променио Руков досије имао је везе са Гејтсом, НИХ -ом, Big Pharma-ом

Међутим, 17. септембра, др Фернандо Полак, Фајзер-ов водећи истражитељ за аргентинска испитивања према Фајзер-овом документу објављеном у децембру 2021, је у Руковом записнику навео да његова „хоспитализација није повезана са вакцином“.

Чак и након Руквог отпуштања, његове здравствене потешкоће су се наставиле. Како извештава Хејли:

„13. новембра [2020] имао је негативне IgG и ИгМ Sars Cov-2 (QML техника), што је неуобичајено након вакцинације”.

„Скенирање јетре 24. фебруара 2021. показало је мањи степен абнормалности. У марту 2021. и фебруару 2022. његови ензими јетре остали су абнормални”.

На крају, Рук је изгубио 14 килограма (30,8 фунти) у периоду од три до четири месеца, а наставио је да пати од грознице и напада кратког даха неколико месеци након тога.

Полак, који је пријавио да Рукова хоспитализација није повезана са вакцинацијом, познат је по својим блиским везама са различитим произвођачима вакцина, фармацеутским компанијама и Фондацијом Bill & Melinda Gates.

На пример, он је наведен као водећи аутор у чланку New England Journal of Medicine (HEJM) од 31. децембра 2020. о наводној ефикасности вакцине Фајзер ковид-19.

Према Хејлију, Полак је такође изгледа оснивач iTrials-а, компаније за управљање пробним локацијама, и друге организације која се налази у истом физичком седишту, Fundation INFANT.

Хејли је написао:

„Када је ковид погодио Аргентину, Полак и његов Fundation су се укључили у испитивање имунолошке плазме, узете од пацијената који су се опоравили од ковид-а, дате пацијентима који су недавно добили болест”.

„У мају 2020. спекулисао је да ће ово учинити ковид да буде обична прехлада, а Гејтс фондација ће понудити финансијску подршку. Користио је конференције за штампу високог профила да шири своју узбудљиву поруку”.

Закључак студије објављен у NEJM након плазма студије гласи:

„Финансирају Фондација Bill и Melinda Gates и Fundation INFANT Pandemic Fund; Direccion de Sangre i Medicina Transfusional del Ministerio de Salud broj, PAEPCC19, Plataforma de Registro Informatizado de Investigaciones en Salud број, 1421, и ClinicalTrials.gov број, НЦТ04479163.”

Према Хејлију, „каснији систематски преглед и мета-анализа нису успели да потврде ове налазе, примећујући ’веома озбиљну забринутост због непрецизности’.“

Хејли је истакао да Полак, у својој изјави о откривању података NEJM-у, није указао на било какав сукоб интереса или финансијски интерес у испитивањима вакцине против ковид-19 у Аргентини, али:

„Полак је пријавио грантове од Novavax-а и личне накнаде од Janssena, Bavarian Nordic A/S, Pfizer, Sanofi, Regeneron, Merck, Medimmune, Vir Bio[technology], Ark Bio, Daiichi Sankyo ван послатог рада”.

„Најмање осам од ових компанија бави се истраживањем РСВ вакцине код беба и трудница. Фернандо је споменуо комбиновану вакцину грипа, РСВ и ковид-а.

А у вези са Полаковом везом са Фондацијом Bill & Melinda Gates, Хејли је известио:

„Полак такође не помиње своју велику финансијску укљученост у Фондацију Bill & Melinda Gates. Ова организација подржава испитивања вакцина у индустрији укључујући ковид и РСВ. Фернандо је у великој мери укључен преко свог Gates-спонзорисаног Fundation INFANT-а у Буенос Ајресу у испитивањима и истраживању РСВ-а”.

„Гејтс је уложио 82.553.834 долара у Novavax-ову РСВ вакцину PecVax која се показала неефикасном у клиничким испитивањима на трудницама”.

Полакова биографија са медицинске конференције 2017. каже да „његов рад финансирају Bill & Melinda Gates Foundation, Национални институти за здравље [НИХ], Thrasher Research Fund, Optimus Foundation и друге међународне организације“.

Исте године, Полак је сведочио на састанку Саветодавног одбора FDA за вакцине и сродне биолошке производе (VRBPAC), где је „признао да има финансијске интересе или професионалне односе са неким од одређених фирми идентификованих за овај састанак, наиме Janssen [произвођач Johnson & Johnson ковид вакцина], Novavax и Bavarian Nordic”.

Према др Џозефу Мерколи, Полак је „такође консултант Саветодавног одбора за вакцине и сродне биолошке производе (VRBPAC) америчке администрације за храну и лекове“ и „тренутни доцент на Универзитету Вандербилт у Тенесију“.