Прочитај ми чланак

Хазин сумња да се Путин о нечему договорио са Западом: Русија стала у Украјини

0

Економиста и политиколог, Михаил Хазин, на Јутјуб каналу „Закон и ред у САД“, објаснио је недостатак озбиљне глобалне политичке активности Русије, чињеницом, да председник РФ „преговара“ са својим геополитичким противницима.

Одговарајући на питање о осећају да Русија „тапка у месту и као да нешто чека“, Хазин се осврнуо на личну анализу ситуације. Према његовим речима, конкретни детаљи сведоче о Путиновој жељи да се договори, и поправи нови светски поредак.

„Русија „тапка у месту“ јер Путин преговара. Док он преговара, под њим либерали воде издајничке преговоре са Кијевом. Путин ћути, јер је његов задатак да се договори. Судећи по појединим детаљима, у нечему се договорио. Не знам шта – немам инсајдерске информације. Могу само да анализирам. А пошто се ова анализа може посматрати више од 20 година, склон сам да верујем да моја анализа није лоша“, тврди стручњак.

Док је преговарачки процес у току, Руска Федерација се уздржава од наглих покрета, укључујући оштре одговоре на подривање „Северних токова“. Многи верују да Русија, у сарадњи са Кином, може савладати Запад ударима на инфраструктуру, прекоокеанске каблове и жаришта попут Тајвана. Међутим, тренутно Москва, по свему судећи, сматра, да се са делом Запада може преговарати.

„Желео бих да вам скренем пажњу, да у Европи већ неколико месеци влада мир. Испуцавају метке на фронту, али са становишта стратешких кретања све је замрзнуто, и не искључујем да ће се ова кретања појавити и у блиској будућности. Штавише, могу се појавити у Лондону, Берлину. После експлозије гасовода, Европска унија већ може да почне да купује венце за сопствену сахрану, али нестанак ЕУ не значи и нестанак Француске или Немачке“, резимирао је Хазин.