Прочитај ми чланак

Главни уредник Билда признао истину о корона пропаганди: Ево шта му се десило!

0

Другог августа ове године, десио се изузетан догађај у свету корпоративних медија: Један уредник јавно се извинио читаоцима због пропагандистичког (или једноставније речено – лажног) извештавања о ‘пандемији’…

Човек који се усудио да овако изневери газде корпоративних медија и њихову хорор причу, био је – ни мање, ни више – него главни уредник моћног немачког таблоида Билд, Џулијан Рајхелт. Он се јавно извинио деци због „политике која их је, ових годину и по, учинила жртвама насиља, запостављања, издвојености и усамљености.“ Због кампање застрашивања.
Ево његовог извињења на немачком, енглеском и француском језику:

На одмазду није требало дуго чекати. Јуче је отпуштен из Билда уз оптужбе и истрагу за сексуално злостављање и корупцију, након што се прича о главном уреднику Билда појавила у – Њујорк Тајмсу!

Сасвим је онда разумљиво због чега је огромна већина гледалаца испод горњег видеа коментарисала да је у питању очигледно медијско дисциплиновање.

Али чак и да није тако, чак и да је Рајхелт заиста починио све те злочине, морате се запитати како је могуће да је неко таквог човека онда уопште запослио и поставио на врх медијске пирамиде у Немачкој. Нису ли то исти они који су ‘открили’ његов злочин?

Или су прекасно открили да је он ипак био превише поштен за шефа корпоративног медија?

И наравно, не заборавимо најважније питање: За све оно што се у медијима и даље свом снагом ради, никако није довољно само извињење…