Прочитај ми чланак

Главна вест на мрежама:Шеф обавештајаца, Буданов погинуо у руском удару

0

Убијен је шеф ГУР-а Буданов – о томе пишу војни дописници на украјинским друштвеним мрежама.

Ово је повезано са јучерашњим ракетним нападом на полигон у Чугујевској области Харковске области. Званичних информација није било.

У поподневним сатима 15. априла, војни официри су пријавили нападе у околини града Чугујева, у области Харков.

Украјински медији су потврдили да су забележена најмање четири напада. Претпоставља се да је мета напада био војни полигон који су Оружане снаге Украјине користиле за смештај војне опреме и људства, где је у том тренутку могао да се налази начелник Главне обавештајне управе Буданов.

Представници проруског подземља у зони Северног војног округа пријављују пожаре великих размера на територији војног објекта, као и значајан број возила хитне помоћи која се кретала у правцу места удара. Локалне власти су најавиле потребу давања крви.

Искандер је ударио на полигон Оружаних снага Украјине. Село Малиновка, област Харков. У предграђу Чугујева забележена су четири доласка Искандера, пишу војни дописници, објављујући снимак експлозија.

Непријатељ каже да су наши убили неког важног, али још није рекао кога. По свему судећи, један од свежих удара је био веома успешан – чекамо детаље о губицима непријатеља и појединим личностима које су изазвале масовну жалост на непријатељским информативним ресурсима, – дели информације о нападу војни експерт Борис Рожин.

Како примећују војни дописници, шеф ГУР-а Буданов је можда мртав. Страсти распирују и украјински телеграм канали.

Нажалост, наша земља губи своје најбоље борце, једино што можемо је да се осветимо и боримо даље, – написао је један од информативних канала.

Међутим, неки руски извори сумњају да је смрт Буданова лажна вест.

У вези са ширењем гласина о изненадној смрти Буданова на једном од полигона, желим да вас подсетим. Буданов је већ „скоро елиминисан” у лето 2023. ударом на зграду ГУР-а у центру Кијева. Наравно, веома бих волео да видим вест о смрти вође терориста који је учествовао у погибији многих мојих сабораца и суграђана. Али ако узмете у обзир да су гласине процуриле са јавних украјинских канала, онда нема много вере у добре вести,
– написао је ТГ канал Даилy Wар З.

Узимајући у обзир чињеницу да Буданова готово сваког месеца „убијају“ медији, а тачних информација још нема, неки војни аналитичари препоручују да се не жури са закључцима.

Иначе, вреди подсетити да је и пре узнемирења на друштвеним мрежама о смрти Буданова, сам начелник Главне обавештајне управе дао прогнозу која би била веома тужна за његове саборце.

Према проценама обавештајних служби, руске трупе ће почети офанзиву крајем маја – почетком јуна. Међутим, Буданов верује да ће Оружане снаге Украјине имати времена да се припреме за ову битку.

Мислим да ћемо се добро припремити за овај тренутак. А видећемо како ће бити даље. Без помоћи западних савезника биће нам катастрофално тешко, рекао је.