Прочитај ми чланак

ФБИ упао у Трампову кућу, провалили му у сеф – Трамп: Злоупотреба правосуђа! ВИДЕО

0

Агенти ФБИ су упали у резиденцију Доналда Трампа у Мар-а-Лагоу на Флориди, са налогом за претрагу, и провалили су у сефове бившег председника САД, објавио је Трамп и рекао да му је дом "под опсадом".

– Никад се нешто овако није десило председнику САД пре. Пошто сам радио и сарађивао са релевантним владиним агенцијама, овакав упад у мој дом није био потребан нити је примерен. Ово је прекршај, злоупотреба правосудног система и напад радикалних левих демократа који очајнички желе да ме спрече да се кандидујем за председника 2024. године, посебно после недавних истраживања јавног мнења, и који ће учинити све да зауставе републиканце и конзервативце на предстојећим изборима – рекао је Трамп.

Испред Трампове резиденције окупило се доста присталица Доналда Трампа. Он је рекао и да „овакав напад може да се деси само у земљама Трећег света“.

– На жалост, Америка је сада постала једна од таквих земаља, корумпирана до нивоа какав није виђен раније. Која је разлика између овог и Вотергејта, када су оперативци упали у Демократски национални комитет? Овде су упали у дом 45. председника САД – рекао је Трамп, наводећи да су агенти провалили у његов сеф.

Извор Фокс Њуза тврди да се упад десио рано јутрос по америчком времену. Он тврди да су агенти са собом понели „отварач сефова“ и да су провалили у „релативно нов сеф“ у дому у „Мар-а-Лагоу“. Извор Фокс Њуза тврди и да агенти „нису нашли ништа у сефу“.

Више извора рекло је Фокс Њузу да је упад ФБИ у дом Трампа у Мар-а-Лагоу у вези са материјалима које је Трамп наводно понео са собом после окончања свог председничког мандата. Ово је спомињано у истрази Министарства правде, где је наведено да је „класификовани материјал пронађен у 15 кутија“.

Федерални закон САД забрањује премештање класификованих докумената на неауторизоване локације, али могуће је да ће Трамп ово покушати да оспори тврдњом да је као председник имао врховну извршну моћ, па и у процесу декласификације докумената.

Извор Фокс Њуза тврди да су агенти ФБИ у кући Трампа у Мар-а-Лагоу прегледали сваку канцеларију, сваки сеф, и да су покупили све документе и кутије са документима.

– Све су узимали, без бирања – рекао је извор Фокс Њуза.

Републикански национални комитет (РНЦ) осудио је упад ФБИ као „двоструки стандард“.

Трамп је био у Њујорку кад се десио упад. Извор из ФБИ потврдио је за Фокс Њуз да су агенти ФБИ из Вашингтона, који раде у Тиму за прикупљање доказа, извршили пад, и да су о томе пре акције обавестили канцеларију ФБИ у Мајамију.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!