Прочитај ми чланак

Фајзер купио компанију која прави лекове за срце да реши проблем изазван вакцинама

0

Велика фармацеутска компанија Фајзер недавно је купила још једну фармацеутску компанију специјализовану за производњу лекова за срце. Случајно, неки од ових лекова за срце могу да се супротставе срчаним проблемима изазваним Фајзер-овом mRNA вакцином против корона вируса Вухан (ковид-19).

Фајзер је недавно потписао уговор са Arena Pharmaceutilacals о куповини компаније. Arena је клиничка биофармацеутска фирма са седиштем у Сан Дијегу која је специјализована за развој имуно-инфламаторних третмана. У време куповине, Arena је такође ширила своје могућности „да проучава кардиоваскуларна стања као што су акутна срчана инсуфицијенција и микроваскуларна опструкција“.

Тренутни портфолио Арене показује да има неколико фармацеутских производа у фази развоја развијених за гастроентеролошку, дерматолошку и – што је најважније за Фајзер – кардиолошку употребу.

Фајзер ће преузети милионе акција за Арену по цени од 100 долара по акцији, што је више него дупло од цене акција компаније од 49,94 долара када се тржиште затворило у петак, 17. децембра. Од објаве куповине, цена акција Арене је порасла на 95,95 долара по акцији.Да би финансирао куповину Арене, Фајзер улаже готово 28 милијарди долара готовине коју је добио од продаје своје mRNA вакцине против ковид-19. Управни одбори обе компаније једногласно су одобрили трансакцију, иако регулатори још увек морају да одобре Фајзер-ову аквизицију.

„Фајзер-ове могућности ће убрзати нашу мисију да пацијентима испоручимо наше важне лекове“, рекао је председник Арене и главни извршни директор Амит Мунши. „Верујемо да ова трансакција представља најбољи следећи корак и за пацијенте и за акционаре”. Ако Arena раскине уговор о куповини, дугује Фајзеру накнаду за раскид од 350 милиона долара.

„Предложена аквизиција Арене допуњује наше способности и стручност у области упале и имунологије, Фајзер иновативног мотора који развија потенцијалне терапије за пацијенте са ослабљеним имуно-инфламаторним болестима са потребом за ефикаснијим опцијама лечења“, рекао је Мајк Гледстон, глобални председник и генерални менаџер Фајзер-овог одељења за имунологију и упале.

Arena је посветила много средстава компаније етрасимоду, леку који је показао повољан профил ризика и користи у студијама за пацијенте са улцерозним колитисом.

Али Arena такође развија два лека који су усмерени на решавање кардиоваскуларних проблема. Ово може бити важније за Фајзер јер све више људи има срчане компликације због вакцине компаније.

Први од ова два је теманогрел, који је тренутно у фази II испитивања. Очекује се да ће се теманогрел користити за лечење микроваскуларних опструкција и Рејноовог феномена, проблема који узрокује смањен проток крви услед грчева крвних судова.

Други је APD418, који је такође тренутно у фази II испитивања. APD418 је намењен особама које имају акутну срчану инсуфицијенцију. Опис лека на веб страници компаније тврди да ће APD418 побољшати контрактилност срца, односно способност срца да се контрахује, уз минималне негативне ефекте на откуцаје срца и крвни притисак.

Поред развоја лекова, Arena Pharmaceutilacals има постојеће партнерство са United Therapeutics, биотехнолошком компанијом са седиштем у Мериленду и Северној Каролини, која је много својих истраживачких напора усмерила на плућну артеријску хипертензију, још једну кардиоваскуларну компликацију повезану са Фајзер-овом вакцином против ковид-а.

Фајзер се спрема да прода лек за стање изазвано његовом вакцином

Један од најраспрострањенијих штетних ефеката изазваних Фајзер-овом вакцином, посебно међу младим мушкарцима, је миокардитис. Док су се мејнстрим медији фокусирали на Модернину mRNA ковид-19 вакцину и њене везе са миокардитисом, Фајзер-ова вакцина је такође изазвала ово потенцијално смртоносно стање срца.

„Скоро као да дођу са проблемом, добију реакцију и уђу са решењем и претварају се да су хероји“, прокоментарисао је Џош Сигурдсон, водитељ „World Alternative Media“.

Сигурдсон је такође истакао како је било згодно да се Arena откупи отприлике у време када Фајзер почиње да се суочава са озбиљним испитивањем и контроверзама широм света због ефекта вакцине против ковид-19 на људска срца.

Он је поменуо чињеницу да је Тајван престао да примењује другу дозу Фајзер-ове вакцине за децу узраста од 12 до 17 година након што је запањујући број људи добио срчане компликације након вакцинације.

Сигурдсон је такође поменуо чињеницу да су многи спортисти умрли док су били на терену након што су се вакцинисали Фајзер вакцином. То укључује спортисте који умиру током фудбалских, кошаркашких и фудбалских утакмица и током атлетских турнира.

Текући притисак на масовну вакцинацију сада је усмерен на децу, која су у посебно високом ризику од развоја исцрпљујућих и потенцијално дуготрајних срчаних обољења ако добију вакцину. „Вакцина би могла драматично да скрати њихов животни век“, рекао је Сигурдсон.

„И имајте на уму да је ово много пута разоткривено, а људи то једноставно игноришу. И ионако и даље испуњавају налоге за вакцинацију деце. То је апсолутно зло, то је сулудо. То је рат против човечанства, пријатељи моји, и ми морамо да бранимо нашу децу”.

Погледајте целу епизоду „World Alternative Media“ од 9. децембра са водитељем Џошом Сигурдсоном на brighteon.com да бисте сазнали више о причи у настајању која окружује Фајзер и његову аквизицију Arena Pharmaceutilacals.