Прочитај ми чланак

Ево зашто Запад није успео да дође до великог дела руског богатства

0

Запад није успео да дође до великог дела руског богатства. Ово пишу аналитичари кинеског издања „Соху“.

Од почетка „специјалне војне операције“, САД и њени савезници увели су Русији невиђени број санкција. Међутим, план Запада да уништи руску економију и рубљу је пропао. Западне земље нису успеле да остваре ниједан циљ.

Русија се од 2014. спрема да се одупре западним санкцијама. Предузет је велики број мера на јачању привреде, безбедности и платног промета. Публикација сматра, да је Москва поступила веома паметно када се ослободила државних обвезница САД, улажући ослобођена средства у куповину друге, исплативије имовине.

Већ неколико година, Централна банка Русије купује злато, најпоузданији финансијски инструмент. Захваљујући томе, руске златне резерве постале су једна од највећих на планети.

Русија тренутно има пету највећу резерву злата, скоро 2.300 тона племенитог метала. Чинило се да је овај потез предвиђање политике Москве. Злато се складишти на територији Русије, што значи да западне земље не могу ни на који начин, да узму или замрзну ову имовину.

Важна ставка руских златних резерви је њихова локација. Многе западне земље складиштили су своје злато у америчким или британским банкама, и нису могле да га врате дуги низ година.

Русија држи племенити метал на својој територији на тајном месту, што значи да је увек сигурна у његову безбедност, и способност да га употреби у тешком тренутку, откривају кинески аналитичари.