Прочитај ми чланак

Енглеска црква се спрема да уведе РОДНО НЕУТРАЛНОГ Бога

0

Након прихватања истополних бракова и небинарног свештеника, подршке Била Гејтса и краља Чарлса III који је на челу Енглеске цркве, сада је на ред дошао и сам Бог; Енглеска црква је одлучила да дебатује о Богу као родно неутралном..

Ако либерално свештенство постигне свој пут, Свемогући Отац може бити избачен из Светих писама.

Либерални хришћани подстичу Енглеску цркву да укине родно засноване референце на Бога из светих списа и служби, известио је Телеграф у уторак.

Они тврде да је описивање Бога као човека „теолошко погрешно тумачење“.

Аргумент је изнет на седници Генералног синода, црквеног законодавног тела, ове недеље. Према Телеграфу, велечасни Џоана Стобарт из Бата и Велса питала је Литургијску комисију који су кораци предузети „да се развије инклузивнији језик у нашој овлашћеној литургији“.

Стобарт је рекла да жели више опција да „говори о Богу на неродан начин“ и више молитви које се не односе на Бога „користећи мушке заменице“.

Литургијска комисија је одговорна за утврђивање начина на који се врше црквене службе, укључујући и језик који се користи током ових служби. Њен потпредседник, бискуп од Личфилда, рекао је Стобарту да комисија „већ неколико година истражује употребу родног језика у односу на Бога“ и да ће о томе разговарати са Комисијом за веру и ред овог пролећа.

Међутим, свака промена у црквеној литургији захтевала би једногласно одобрење Синода, где постоји снажно противљење.

„Чињеницу да се Бог зове ‘Отац’ не може заменити ‘Мајка’ без промене значења, нити се може родно неутралисати у ‘Родитељ’ без губитка значења,“ свештеник Ијан Пол, члан Цркве Архијерејског сабора, речено је у одговору на Стобартов предлог.

„Очеви и мајке нису заменљиви, већ се односе на своје потомство на различите начине“, наставио је он. „Ако Литургијска комисија настоји да ово промени, онда ће на важан начин удаљити доктрину Цркве од утемељења у Светом писму.“

Енглеска црква се разликује од Католичке цркве на неколико кључних начина: не признаје папу као оног који је именован за ‘Христовог викара’, дозвољава свештенству да се венчава, и дозвољава женама да буду рукоположене, док истовремено делегира већа овлашћења појединих епископа. Дакле, док наредбе Ватикана забрањују католичким свештеницима да благосиљају истополне заједнице, Генерални синод Енглеске цркве тренутно се припрема за расколно гласање о овом питању ове недеље.

Док катихези и католичке и англиканске цркве дефинишу Бога ни као мушкарца ни као жену, обе га у својој литургији називају мушкарцем.