Прочитај ми чланак

Цркве још постоје,постоји и папа, али се на Западу успоставља антихришћанска догмa

0

Главна ствар која се Западу десила у протеклих 20 година је дехристијанизација, оценио је високи функционер горњег дома руског парламента Алексеј Пушков.

Додатно је објаснио да је Запад напросто престао да буде хришћански:

„Спољни атрибути су сачувани: постоји црква, постоји папа, изгледа да има парохијана, иако се њихов број смањује. У Француској само 12 одсто становништва себе сматра верницима. Црква је изгубила свој друштвени значај. Неки западни социолози чак предлажу да се нови календар започне не од Христовог рођења, већ од године када су признати истополни бракови“.

Нагласио је да би то био само законодавни дизајн антихришћанске догме и симболичан моменат који формализује антихришћанску суштину савременог Запада:

„То је напад на све главне религије. Покушај да се поново кодира савремена цивилизација. Заузврат, они нуде нову ЛГБТ* друштвену религију, веома разрађену и промишљену. Са 72 пола, са флуидним полом. То је трансформација система за каснију тоталну глобализацију. Са уништавањем породице, подривањем државе и уништавањем граница. У функцији припреме свих земаља за јединствени глобални свет“.

Пушков је упозорио да Русија треба не само да се бори против ЛГБТ* идеологије унутар својих граница, већ и да сарађује са традиционалним снагама на Западу:

„Западне земље своју ЛГБТ* идеологију и извозе. Сетите се како је фудбалска репрезентација Немачке одлучила да авионом офарбаним у ЛГБТ боје одлети на Светско првенство у Катар. Или ЛГБТ застава које се сваки пут каче на америчкој и британској амбасади. То је други национални симбол за многе западне земље“.

Према његовим речима, борба коју Руска Федерација води у Украјини „иде много шире и дубље од Украјине“:

„То је борба за цивилизацију која ће наставити да постоји. И Русија мора да преузме главну улогу у тој борби“.