Прочитај ми чланак

ДНР: 40 људи погинуло и 130 рањено у украјинском гранатирању затвора у Јеленовки

0

У украјинском гранатирању затвора у Јеленовки, у Доњецкој Народној Републици, погинуло је 40 заробљених припадника националистичког батаљона „Азов“, а 130 је рањено, саопштио је заменик министра за информисање Доњецке Народне Републике Данил Бесонов.

„Граната је директно погодила затвор. Погинуло је 40 заробљених припадника украјинског националистичког покрета ‘Азов“(организација која је забрањена у Русији), а 130 је рањено. Тренутно се ради на рашчишћавању рушевина. Постоји могућност да ће се број погинулих и рањених повећати. Војно-политичко руководство Украјине је очигледно одлучило да се ослободи непотребног баласта“, написао је Бесонов на Телеграму.


Министарство одбране Русије је напад на Јеленовку окарактерисало као велику провокацију у циљу застрашивања украјинске војске која размишља да се преда.

„Ноћас је кијевски режим циљано извршио крваву провокацију. На истражну самицу у области насеља Јеленовка, у којој су заробљени украјински војници, укључујући екстремисте формације ‘Азов’, изведен је ракетни напад из америчког вишецевног система ‘химарс““, речено је у руском војном ресору.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!