Прочитај ми чланак

Директори „Блекрока“, „Фајзера“, „Епла“, Елон Маск – на вечери са Си Ђи Пингом!

0

На свечаној вечери у Сан Франциску, друштво кинеском председнику Си Ђи Пингу који је у вишедневној пости САД - правили су водећи глобалисти света из сфере банкарства, економије, фармације, технике и науке, рударства, трговине...

Са председником Кине су вечерали и разговарали: Лари Финк (Black Rock’),Тим Кук (Apple), Стив Шварцман (Blackstone), Aлбер Бурла (Фајзер), али и Елон Маск који према тврдњама америчких медија није вечерао са њима за столом, али је присуствовао овом ВИП догађају.

Tу су још били и извршни директори: Боинга, Визе, Мастеркарда, FedEx-а, Salesforce-а, Bridgewater Associates…

Бајденову администрацију представљали су секретар за трговину Ђина Рејмондо, амерички амбасадор у Кини, Николас Бернс, као и Курт Кембел, главни саветник Беле куће за Кину. Градоначелник Сан Франциска Лондон Брид такође је имао место за главним столом са Си Ђи Пингом.

Према распореду седења, директор „Епла“ је седео до кинеског министра трговине Ванг Вентаоа.

Вечеру су организовали Америчко-кинески пословни савет и Национални комитет за америчко-кинеске односе, а уследила је након Сијевог целодневног самита са председником Јозефом Бајденом, који је Бајден назвао „најконструктивнијом и најпродуктивнијом дискусијом коју је икада имао“.

Вечера са председником Кине била је „посластица“ за водеће глобалисте (извршне директоре најистакнутијих америчких компанија), нарочито што су ту били и министри у Влади Кине, која је прошле године остварила трговинску сарадњу са Сједињеним Државама у вредности од скоро 760 милијарди долара.