Детаљи пребијања СРБИНА У ПАРИЗУ Показао крстић другарици,па заборавио да га врати

0

Против нападача на дванаестогодишњег српског дечака у Паризу предузете су дисциплинске санкције, пише француски "Либерасион", који износи и доста нових детаља овог немилог догађаја.

Недавним нападом на српског дечака који је претучен зато што је носио крст, баве се ових дана и француски медији. Текст о томе објављен је и у познатом недељнику „Валер Актиел“, док је јуче у својој електронској рубрици „Чек њуз“ о свему писао и дневник „Либрерасион“.

Free Images Pixabay, Илустрација

На порталу „Либерасиона“ се износи низ нових детаља, укључујући и изјаву дечакове мајке.

Мајка је, како преноси „Либерасион“, приметила поподне по доласку дечака кући из школе, значајан траг на образу, налик на велику огреботину.

– Крст обично носи испод одеће, али тада га је извукао да га покаже једној другарици, која такође носи крст. Можда је заборавио да га врати, можда га је оставио преко одеће… У сваком случају, када се нашао у дворишту, четири или пет ђака му је тражило да скине крст. Одбио је. Окружили су га и тукли на земљи. Зауставили су се када је мој син почео да плаче – преноси „Либерасион“ речи мајке дечака.

Дечакови родитељи су разочарани што је управа школе закаснила с реакцијом.

– Примили су ме тек у петак, и то пошто сам отишла у школу. Нисам осетила да су ме саслушали. Не разумемо што одрасли не надгледају нашу децу. Заиста бисмо желели, због деце свих религија, не само због мог детета, да цео случај буде схваћен озбиљније – каже мајка.

Новинар „Либерасиона“ је контактирао и Париски ректорат, у чијој надлежности се налази школа, који истиче да се, напротив, цео догађај изблиза истражује.

– Школа нам је послала информацију о инциденту и Ректорат дакле помно прати шта је урађено у вези с овим нападом у коју су умешани ђаци шестог и седмог разреда – истакли су у Ректорату.

У „Либерасиону“ наводе и да су имали увид у тужбу коју је поднела дечакова породица, у којој је као повод за напад неведен религиозни мотив.

– Према Ректорату, отворена је истрага, али тужилаштво у Паризу то још није потврдило. Тренутно се не зна да ли ће се у квалификовању дела радити о отежавајућим околностима религиозног напада. Према нашим информацијама, установа је, после овог напада, добила и једно претеће писмо – наводи се на сајту „Либерасиона“.