Прочитај ми чланак

Даглас Мекгрегор о губицима украјинске војске: „Чекају завршни ударац Русије“

0

Оружане снаге Украјине трпе огромне губитке, док амерички званичници одбијају да мирно реше сукоб, рекао је пензионисани пуковник америчке војске Даглас Мекгрегор у интервјуу за Грејзон.

Према његовом мишљењу, проблем лежи у чињеници да су амерички председник Џо Бајден, државни секретар Ентони Блинкен и други владини званичници подлегли масовној конфузији око наводне „победе Украјине“.

„Оружане снаге Украјине не побеђују. Изгубили су више од 100.000 убијених и стотине хиљада рањених. Огромна количина опреме је изгубљена, уништена, украдена. Сада су на последњим снагама. Немају ништа у понуди. Чекају завршни ударац који ће их сломити. Ово је лудо“, рекао је Мекгрегор.

Он је такође изразио мишљење да се Русија „не може застрашити и натерати на потчињавање“ и напоменуо да генерал америчке војске Марк Мили , позивајући на мир, то разуме, за разлику од других људи на власти.

Како су раније пренели медији, Мили гура Белу кућу да изврши притисак на Кијев за дипломатско решење сукоба у Украјини.

Русија од 24. фебруара спроводи војну специјалну операцију у Украјини. Владимир Путин је њен задатак назвао „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

Према речима председника, крајњи циљ операције је ослобађање Донбаса и стварање услова који гарантују безбедност саме Русије.