Прочитај ми чланак

Да ли су украјински војници коначно чули Путинов позив из 2022. да преузму власт?

0

 УКРАЈИНСКИ војници озбиљно разматрају заузимање Врховне Раде у Кијеву јер нису задовољни државним руковоством, саопштава информативна агенција Дон 24 позивајући се на извор РИА Новости.

           То схватају и у змијарнику кабинета председника Украјине, наравно – и сам побеснели кловн. 

           Говоримо и пишемо онако како јесте.

           Извори агенције РИА Новости тврде да су руске специјалне службе добиле преписку «из поверљивих извора».

           У њој, цитирам, «представници елитних јединица ОСУ, службе безбедности Украјине и нацбатаљона озбиљно разматрају варијанте збацивања актуелне власти и команде ОСУ. У плану им је да формирају радикалну странку са «ратним крилом». 

           РИА Новости наводи делове преписке из тог чата. На њему учесници разматрају брз државни удар и освајање власти. Сматрају да ће их народ подржати ако успеју да обезбеде подршку армије.

           На чату је било 111 учесника. И то нису ђаци румених образа, већ професионалне убице, бандеровци који су учествовали у реалним борбама, рањавани и били заробљавани.

           Tи људи јaсно изражавају незадовољство радом Зеленског и Сирског — новог команданта ОСУ који је на тој дужности заменио Валерија Залужног. 

           «Суштински треба заменити Зеленског, а не Залужног» — одлука је пучиста. 

             Подсећамо да се председник Русије Владимир Путин још у фебруару 2022. године – на оперативном саветовању са члановима Савета безбедности РФ, на којем се разговарало о денацификацији и демилитаризацији Украјине – обратио и украјинским војницима са позивом да се не потчињавају злочиначким наредбама националиста и да власт преузму у своје руке. 

           Да ли су га коначно чули?

            Линк прилога: https://vk.com/video-99173315_456257065