Прочитај ми чланак

ЦИА упозорава: Иран ће у року од 48 сати напасти Израел!

0

ЦИА упозорава да ће Иран напасти Израел у року од 48 сати у знак освете за напад на конзулат Техерана у Дамаску, преноси британски „Експрес“.

Израел је, наиме, ове недеље убио два иранска војна команданта у нападу на конзулат у главном граду Сирије, а Иран је обећао да ће се за напад осветити.

Медији тако пишу да Иран наводно планира комбиновани напад са „кишом“ дронова и пројектила испаљених из његових база на стратешке локације унутар Израела.

Амерички званичници већ су изразили бојазан да би израелски напад могао довести до ширег рата на Блиском истоку.

Тако је бивши званичник ЦИА Ралф Гоф који је деловао на Блиском истоку, рекао да је израелски удар био „непромишљен“ и додао да ће „то резултирати само ескалацијом Ирана и његових заступника“.

Говорећи за „Њујорк тајмс“ , он је додао да Израел покушава да удари на Иранску револуционарну гарду како би је „казнио за текуће завере за убиства или отмице израелских Јевреја широм света“.

Бивши шеф америчке Централне команде и пензионисани генерал са четири звездице Кенет Ф. Мекензи упозорио је да је напад „ударац“ за Иран.

Такође је рекао да су „иранске опције да нападне Израел веома, веома ограничене“ и додао да „Израелци неће одустати“.

По свему судећи, ни Иранци неће устукнути.

„Након узастопних пораза и неуспеха против вере и воље бораца Фронта отпора, ционистички режим је у борби да се спасе на свој дневни ред ставио убиства наслепо“, рекао је након напада врховни вођа Ирана ајатолах Али Хамнеи је додао да ће њихови храбри људи „казнити зли ционистички режим“

„Натераћемо их да зажале за овај и друге злочине“, запретио је.