Цела Италија „црвена зона“ због коронавируса

0

Цела Италија због коронавируса постаће „црвена зона“, а на снагу ступа забрана јавних окупљања и ограничено кретање, изјавио је премијер Италије Ђузепе Конте.

Премијер Италије Ђузепе Конте изјавио је да ће мере ограничавање кретања због избијања коронавируса бити проширене на целу земљу.

Foto: Tanjug/AP Photo

„Сви треба да се одрекнемо нечега за добробит Италије. Више неће постојати црвена зона број један и број два, него ће цела Италија постати заштићена зона“, истакао је премијер.

Према његовим речима, нове мере ће ступити на снагу од уторка, 10. марта. Мере укључују „кретање само у неопходним случајевима, због посла или здравља“ и „забрану окупљања народа на отвореном“.

Народ бежи из карантина, вирус циркулише целом државом – Италија дефинитивно пала на тесту
Он је додао да ће све школе и универзитети у Италији бити затворени до 4. априла.

У Италији је тренутно забележено више од 9.100 случајева коронавируса, а 463 особе су преминуле.

Према последњим информацијама Италија, после Кине, има највећи број пријављених смртних случајева од коронавируса. Сав спорт у Италији суспендован је до 3. априла због ризика од ширења коронавируса, саопштио је Олимпијски комитет те земље. Италијани су се одлучили на радикалне мере у борби против вируса којим је заражено скоро 10.000 људи.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!