Прочитај ми чланак

Брифинг руске војске: У правцу Доњецка ликвидирано до 370 украјинских војника…

0

Руске снаге су у току протеклог дана у правцу Доњецка ликвидирале до 370 украјинских војника и плаћеника, саопштило је Министарство одбране Русије.

Такође су уништена и три борбена возила пешадије, самоходна хаубица „гвоздика“ и шест оклопних возила украјинске војске.

Фото: Министарство одбране Русије

У правцу Купјанска и Красног Лимана у нападу руских група трупа „Запад“ и „Центар“ Кијев је изгубио око 110 војника, наводи руски војни ресор. Уништене су и две хаубице Д-20, оклопно возило и хаубица „гвоздика“.

У правцу Јужно-Доњецк и Запорошком правцу руске снаге су ликвидирале до 55 украјинских војника, оклопно возило и две хаубице Д-20 и Д-30.

У правцу Херсона руска војска је ликвидирала до 60 украјинских војника, као и самоходну хаубицу „акација“ и три војна возила.

Поред тога, авијација и артиљерија руске војске уништиле су три складишта муниције и ракетно-артиљеријског наоружања украјинске војске у ДНР, Херсонској и Запорошкој области.

Руска ПВО за дан је оборила седам украјинских дронова и седам пројектила испаљених из вишецевних ракетних система „хајмарс“.