Прочитај ми чланак

„Боримо се за Псков, Крим и Донбас“: Хакери извели највећу групну операцију у…

0

Шеснаест проруских хакерских група извело је велику операцију против саучесника украјинских напада на Русију у балтичким земљама и Пољској, наводи се у саопштењу хакера.

Како се наводи, 16 проруских хакерских група објавило је да су извели „сајбер операцију великих размера против саучесника украјинских напада на руску територију“. Толики број група које делују заједно забележен је први пут у историји интернета, наводи се у документу.

„Боримо се за Псков, Крим и Донбас“, пише у саопштењу хакера.

Тренутно је, према њиховим речима, онеспособљено 127 информационих ресурса балтичких земаља и Пољске, уместо њих је постављен хакерски манифест: „Рат је завршен тек када буде уништен последњи нациста“.

Указује се и на то да су паралисани канали за размену службених порука државних органа, поремећен је рад паркинг сервиса и системи мобилног банкарства. Поред тога, хакована је база података Министарства унутрашњих послова Летоније. Преписка одељења, информације о особљу, полицијским агентима, финансијски документи, па чак и распореди одмора процурели су у јавност.

Хакери су обећали да ће наставити нападе у знак подршке специјалној операцији.