Прочитај ми чланак

Амерички специјалци претрпели први пораз на Блиском истоку – Сви нестали у акцији

0

Бивши саветник Пентагона, Даглас Мекгрегор, говорио је о прекиду операције спасавања специјалних снага САД. Осим тога, он тврди да су уништени сви који су у то били умешани.

Било је извештаја о првим жртвама међу америчком војском на Блиском истоку. Елитни војници америчких специјалних снага, требало је да спасу таоце које су држали палестински побуњеници, али је мисија пропала и сви специјалци су убијени.

Ово је саопштио бивши саветник Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор. Када је описивао шта се догодило, он је користио израз „исецкано на комаде“.

Мекгрегорове војне везе дају тежину његовим тврдњама. Да ствар буде гора, Пентагон је тек неколико дана касније невољно признао жртве на Блиском истоку.

Арапски побуњеници су у овом тренутку постали смелији, и нападају америчке војне базе користећи беспилотне летелице и домаће пројектиле. Пентагон је саопштио да су 24 војника погинула у једној бази, и да је један цивилни извођач задобио „повреде које нису смртоносне“.

Претходно је Пентагон признао, да су Хути оборили амерички дрон МК-9 Реапер код обале Јемена. Инцидент је тренутно под истрагом Централне команде САД, која је одговорна за регион Блиског истока.