Прочитај ми чланак

Амерички експерт: „Украјински пројекат“ се лоше завршава за САД

0

Америчка економија последњих месеци пролази кроз тешка времена- високе цене енергената, рекордна инфлација, као и проблеми у аутомобилској индустрији.

Према америчком писцу и финансијском аналитичару Џејмсу Канстлеру, много тога је последица грешака које је Бела кућа направила у односу на Москву. Такве податке даје „The Daily Reckoning“.

„Инфлација у САД је реална и смањује животни стандард у земљи. Ово се ускоро може претворити у дефлацију. Могли смо да изгубимо много на вредности долара, а сада нећемо имати новца“, сматра експерт америчког издања.

Аутор је уверен, да је одлука Вашингтона да изазове украјинску кризу, окрећући Кијев против Русије, била велика глупост. Прво је Бела кућа направила раздор у односима две суседне земље, затим је увела санкције Руској Федерацији, што је такође био прилично глуп корак. Све је то довело до тога, да су се стари проблеми у америчкој економији погоршали.

Штавише, Бајденова администрација је недавно затражила још 37 милијарди долара за Украјину. Према речима аналитичара, Вашингтон се и даље нада да ће победити Русију, али ће се украјинска кампања на крају завршити веома лоше по САД.

„Не дајте се заварати руским тактичким акцијама које се зову „повлачење“. Русија жели да стави тачку на ову глупост коју су покренуле САД, пре него што се ствари погоршају. За Џоа Бајдена, ово ће изгледати лоше као што је изгледао расплет у Авганистану, али биће добро за остатак света“, пише Канстлер.

Према аналитичару, није важно колико новца америчких пореских обвезника Вашингтон улаже у Украјину, јер ће сав крем ове помоћи скинути произвођачи оружја, Зеленски, чланови Представничког дома САД и породица Бајден. Када се све заврши, украјинска држава неће имати новца ни да купи осигураче за поправку своје електричне мреже.