Прочитај ми чланак

Хришћански кодекс руских комуниста

0

Између Христове проповеди на Гори и моралног кодекса градитеља комунизма не постоји разлика, сматра вођа Комунистичке патрије Русије Генади Зјуганов. Хришћански постулати и заповести су део идеологије комунизма, каже Зјуганов.

Комунистичка патрија Русије објавила је саопштење свог вође Генадија Зјуганова, који тврди  да између Христове проповеди на Гори и моралног кодекса градитеља комунизма "фактички не постоји никаква разлика", преноси Верска информативна агенција.

Хришћански постулати и заповести су део идеологије комунизма, каже Зјуганов и подсећа да је Јосиф Стаљин "учинио веома много" на обнови православља у Русији.

Комунистичка партија Русије, чију трећину бирача чине православни верници, данас се залаже за очување "доброг имена и ауторитета" руске православне јерархије, коју неки медији и појединци и исмевају и клевећу, наводи се у саопштењу.

Зјуганов руској цркви обећава солидарност, подршку и  заштиту, за то ће партија употребити "сав свој утицај" и залаже се за заштиту хришћанства, посебно православља, које угрожавају "земље Запада", али и "одређене снаге у Русији", преноси ВИА.

Према оцени вође руских комуниста, у свету има "верских прогањања", а њима су пре свега изложени хришћани. Они страдају у 70 земаља света, некој врсти дискриминација и прогона изложено је у свету равно сто милиона Христових следбеника, сматра Зјуганов.

Дешава се велики егзодус хришћана из Египта, Ирака, Либана, Коосова и Метохије, Палестине, Нигерије, сматра Зјуганов и наводи, не износећи појединости да су "прогонима" изложени и у Италији, Великој Британији и Француској.

На последњим изборима, Комунистичка партија је добила 12,3 милиона гласова, односно 17,14 одсто. Зјуганов је партијски вођа од 1993. године.

 

(РТС)