• Почетна
  • СВЕТ
  • Русија забринута за људска права етничких мањина у САД
Прочитај ми чланак

Русија забринута за људска права етничких мањина у САД

0

putin1

Протести у САД потврђују пропусте у систему обезбеђења људских права у овој земљи“, изјавио је овлашћени представник МСП РФ за људска права, демократију и владавину права Константин Долгов.

Он је нагласио да је кршење права етничких мањина у САД постало рутинско. Према речима Долгова, трагедије у Фергусону и Њујорку само су врх леденог брега.

У последње време у САД полицајци су грешком убили неколико Афроамериканаца. Ови догађаји су изазвали талас протеста широм земље.

Владимир Путин: Русија треба да развија своје организације за људска права

Русија треба да развија и јача своје организације за заштиту људских права. Ово је изјавио председник Владимир Путин на састанку са члановима Савета за развој грађанског друштва и људска права и омбдусманима.

Он је такође рекао да статус и сигурност рада регионалних повереника треба подићи на виши ниво. У ту сврху треба ажурирати Закон о повереницима за људска права у Русији, сматра Путин.

Закон је донет још 1997. године и потребно му је ажурирање.

„Сексуалне мањине у Русији се не гоне кривично“

Русија се определила за традицоналну породицу и здраву нацију, али то не значи да људи нетрадиционалне сексуалне оријентације немају права, изјавио је председник Владимир Путин.

Он је нагласио да је постојао покушај да се Русији налепи етикета, посебно у Сједињеним Државама, у којима се у неколико држава другачија сексуална оријентација кривично гони. Путин је нагласио да је руско законодавство у тој области усмерено искључиво на заштиту деце од пропаганде нетрадиционалног начина живота.

(Глас Русије)