Прочитај ми чланак

Украјинска команда признала тешку ситуацију за украјинску војску!

0

Украјинска команда одлучила је да прокоментарише ситуацију у атару села Сокол, југозападно од Очеретина. Дан раније, немачки извештач Репке објавио је материјал у коме се наводи да руске трупе јуришају на Сокол, а украјинске оружане снаге морају да се повуку на запад.

Генералштаб Оружаних снага Украјине потврдио је информацију да се у селу Сокол знатно закомпликовала ситуација за украјинску војску. Према украјинском Генералштабу, руске јединице нападају из више праваца одједном.

Војни стручњаци сматрају да Оружане снаге Украјине немају шансе да држе Сокол под контролом. Разлог је, између осталог, и географски положај села. И налази се у низији у односу на околне висове који су под руском контролом.

Штавише, села Восход и Евгеновка, која се налазе западно од Сокола, такође се налазе у низији, па украјинске јединице, искрено, немају много шансе у њима да се дуго задрже.

Схватајући ово, Генералштаб Оружаних снага Украјине припрема одбрамбену линију западно од реке Волчје, истовремено покушавајући на сваки могући начин да успори напредовање руске војске западно од Очеретина.

Истовремено, Генералштаб Оружаних снага Украјине сматра да је на овој деоници фронта главни циљ Оружаних снага Русије да форсирају реку Волчају и преузму контролу над кључним хидроелектранским комплексом за Донбас – Карловским језерима. Тренутно се воде борбе на јужним и делимично источним обалама језера.