Прочитај ми чланак

Муслимани у САД одредиће новог председника?

0

Гласови муслимана пресудни на предстојећим изборима у САД.

Директор Већа за муслиманску сарадњу САД-а је рекао: “ Гласови муслимана на председничким изборима у САД-у су од великог значаја и могу бити пресудни.

Новинска агенција Ирна преноси да су званичници САД-а саопштили да гласови муслимана на председничким изборима у тој земљи не могу бити значајни ни за демократе нити за републиканце, чак су истакли да гласање муслимана не може довести до великих промјена.

Но статистички подаци друкчије показују: 2000.године већина америчких муслимана дала је глас Џорџ Бушу.

2004.године због избијања рата у Ираку те ограничавања слободе америчким муслиманима, 93 посто муслимана дало је глас демократима.

2007.године 89 посто муслимана је дало свој глас Обами, те само 2 посто истих су дали свој глас Џон Мек Кејну, републиканском кандидату.

Према статистичким подацима око 7 милиона муслимана живи у САД-у, но ове године само милион муслимана ће изаћи на изборе.

Тренутно је расположење међу муслиманима такво да ће због јасног произреалског става Мита Ромнија многи гласати за садашњег председника Барака Обаму; а милион гласова, у корист једног председничког кандидата, није безначајна предност.

 

(ИРНА, србин.инфо)