• Почетна
  • СВЕТ
  • Лавров оптужује: Немци заташкавају силовање руске девојчице!
Прочитај ми чланак

Лавров оптужује: Немци заташкавају силовање руске девојчице!

0
© Sputnik/ Алексей Филиппов

© Sputnik/ Алексей Филиппов

Берлин – Више хиљада људи изашло је на улице широм Немачке протестујући против, како кажу, чињенице да цео случај заташкава полиција.

„Склањај руке са мог детета“

Седам хиљада протестаната окупило се испред канцеларије Ангеле Меркел, а други део протестовао је испред прихватилишта у Берлину и на југу Немачке.

Свој бес исказали су када је на руској телевизији објављено да је 13-годишњакињу из руске досељеничке породице отела група азиланата на путу до школе и силовала је.

Носили су транспаренте на којима је, између осталог, писало „Наша деца су у опасности“, „Склањај руке са мог детета“,…

Подсетимо, Лиса Ф. нестала је 11. јануара, што је њена породица пријавила полицији, а појавила се следећег дана.

У телевизијском интервјуу, жена идентификована као тетка девојчице изјавила је да је Лису силовало неколико мушкараца у периоду од 30 сати.

Интервју који је изазвао бројне протесте подељен је по друштвеним мрежама и прегледан је више од милион пута на Фејсбуку.

Руске телевизије су грандиозно известиле о целом случају и тврдиле су да је девојка сатима била сексуална робиња већем броју миграната.

У немачкој полицији наводе да су након истраге и испитивања утврдили да девојчица Лиса Ф. није била ни отета ни силована. „Сексуални однос није био присилан“, саопштили су из полиције.

Ипак, зато што девојчица има само 13 година, тужиоци испитују двојицу мушкараца због злостављања детета.

„Немци воле да ствари гурају под тепих“

Упркос томе што су власти у Берлину демантовале наводе руских медија, у цео случај сада се умешао и Кремљ. Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изнео је крупне оптужбе на рачун Немачке.

Он је изјавио да „немачке власти имају тенденцију да из унутрашњих политичких разлога префарбавају реалност како би изгледала политички коректно“ и додао је да се нада „да неће бити гурања ствари под тепих, као ни понављања таквих случајева“.

„Сасвим је јасно да девојка није својевољно нестала на 30 часова“, био је оштар Лавров.

Немачки министар унутрашњих послова Франк Хенкел изјавио је да је затечен због уплитања Москве у полицијску истрагу која је у току.

Вести