• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Вести дана
  • КРАЈ „СИРИЈСКОГ ПРОЛЕЋА“: Хомс је слободан град, побуњеници напуштају „престоницу револуције! (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

КРАЈ „СИРИЈСКОГ ПРОЛЕЋА“: Хомс је слободан град, побуњеници напуштају „престоницу револуције! (ВИДЕО)

0

КРАЈ „СИРИЈСКОГ ПРОЛЕЋА“: Хомс је слободан град, побуњеници напуштају „престоницу револуције! (ВИДЕО)

Регуларна Сиријска армија у потпуности је преузела контролу над свим деловима Хомса. Како преноси АФП, одлазак побуњеничких и екстремистичких трупа из Хомса симболична је победа за Сирију.

Сиријска војска постпено је преузимала подручја у Хомсу из руку побуњеничких група, док на крају град у потпуности није ослобођен.

Одлазак побуњеничких и екстремистичких група из Хомса позитиван је корак за сиријску владу, нарочито у тренутку када међународна заједница настоји да дође до смене власти у Сирији и предстојећих преговора који ће се уз посредовање Русије и САД-а одржати у Њујорку.

Последњи успеси сиријске војске уливају наду да ће у Сирији завладати мир и добар су показатељ да сирисја војска има потенцијал да се бори сама против непријатеља и без помоћи страних земаља.

Након преузимања града, дошло је до преговора између преосталих припадника „побуњеничких група“ и представника сиријска Владе, што је резултирало договором да побуњеници напусте „престоницу револуције“, где су 2011. године почеле прве антивладине акције.

Погледајте како су сиријци „испратили“ побуњенике из овог напаћеног града:

Pravda