• Почетна
  • СВЕТ
  • Војни врх Русије: Председниче наредите, војска је спремна за све изазове!
Прочитај ми чланак

Војни врх Русије: Председниче наредите, војска је спремна за све изазове!

0
  • План је саставио велики колектив Министарстава одбране и других ресора – тачније 49 министарстава и ресора Руске Федерације.
  • Одрађени су сви детаљи и сви фрагменти. План је усаглашен са свима. Међутим, оно што је најважније – план узима у обзир и перспективу, даљи развој укључујући и реализацију државног програма наоружавања – рекао је министар одбране РФ Сергеј Шојгу, додајући: Председниче наредите, војска је спремна за све изазове!

Руски министар одбране Сергеј Шојгу представио је шефу државе и главнокоманујућем Владимиру Путину план одбране Руске Федерације који укључује све аспекте – почев од процене претњи и ризика па све до програма наоружавања. 

Са Шојгуом је код Путина био и начелник Генералштаба Оружаних снага РФ генерал-пуковник Валериј Герасимов јер је било предиђено „реферисање о документу“. 

„Данас Вам подносимо на усвајање план одбране Руске Федерације. План је саставио велики колектив Министарстава одбране и других ресора – тачније 49 министарстава и ресора Руске Федерације. Одрађени су сви детаљи и сви фрагменти. План је усаглашен са свима. Међутим, оно што је најважније – план узима у обзир и перспективу, даљи развој укључујући и реализацију државног програма наоружавања“ – рекао је министар Шојгу. 

Руски министар одбране је додао да документ узима у обзир „и све могуће ризике“. 

„Сматрам да је урађена прилично добра анализа шта може да нас очекује у наредним деценијама. Управо зато сматрамо да је документ спреман за усвајање. Наравно, желим да додам да ово није коначна и непроменљива форма. Документ се због разних догађаја око наше земље и разних претњи, несумњиво, може кориговати и биће коригован“ – истакао је министар одбране РФ Сергеј Шојгу.

 

(Факти)