Прочитај ми чланак

Делфини освојили бронзану медаљу!!!!!

0

Ватерполисти Србије победили су Црну Гору са 12:11 (3:2, 1:3, 4:5, 4:1) на олимпијском турниру и освојили бронзану медаљу.

Ниједна медаља не може без драме – изјавио је Вања Удовичић одмах после утакмице. Није лако играти против судија, одличне репрезентације Црне Горе. Освојили смо бронзу, и све се лоше заборавља. Хвала свим Србима који су навијали за нас, без њих не би било ове победе!

У последњем минуту искључен је српски селектор Дејан Удовичић, Србија се одбранила са играчем мање (Прлаиновић), Соро је одбрани. 16 секунди пре краја искључени су Удовичић и Никола Јановић.

 

I четвртина: 3:2

Србија је имала први напад на мечу који није реализовала. У првом нападу Црне Горе искључен је српски ватерполисти, а центар Борис Злоковић је првим голом на мечу довео Црногорце у вођство 1:0. У наредном нападу досуђен је петерац за Србију, а Андрија Прлаиновић је био прецизан за 1:1.

И други напад Црне Горе је ишао на Злоковић до кога је стигла лопта, али је Алексић успео да му је избије из руке. Наредна два напада Србије завршена су тако што су судије досуђивале контра фауле.

Црна Гора је други пут на мечу искористила играча више. Искључен је капитен Србије Филиповић, а гол је постигао Драшко Бргуљан. Србија у наредном нападу из игре постиже гол, Алексић је сјајно проиграо Никића за 2:2 у четвртом минуту.

 

Црна Гора није успела да искористи искључења Никића и Алексића и да се два играча више постигне гол, пошто је шут Бргуљана изблокиран. Уследио је нови фаул у нападу Србије (Прлаиновић), али затим и прекршај Бргуљана па је лопта враћена Србији.

Србија је искључење Антонија Петровића искористила тако што је Стефан Митровић после додавања Удовичића постигао гол за прво вођство Србије на мечу у петом минуту – 3:2.

До краја прве четвртине није било голова па је Србија после првих осам минута игре имала гол предности.

 

II четвртина: 1:3

И на почетку друге четвртине Алекса Шапоњић је био бржи од Вјекослава Пасковића па је Србија имала први напад који је завршен тако што је Душко Пјетловић изгубио лопту. У наредном нападу искључен је Прлаиновић, Ивовић је центру пронашао Злоковића који другим голом на мечу доноси ново изједначење – 3:3.

Србија је искористила искључење Радовића, Филиповић је прогирао Гоцића за 4:3. Међутим већ у наредном нападу Црна Гора постиже четврти гол. Искључен је Филиповић, Гојковић је додао лопту Ивовићу за 4:4.

Србија је испустила прилику да поведе пошто је искључен Бргуљан, а Мандићев ударац је заустављен у ситуацији са играчем више. На другој страни базена Младен Јановић први голом на мечу враћа предност Црногорцима – 5:4 тачно на средини друге четвртине.

У наредна три минута није било голова. Србија је имала одличну прилику 40 секунди пре краја, али је голман Шчепановић сјајно зауставио ударац Мандића. Црна Гора није реализовала наредни напад, али је ипак другу четвртину добила са 3:1 и на одмор отишла са голом предности.

 

III четвртина:3:5
Алекса Шапоњић је и трећи пут на мечу био од бржи од ривала из Црне Горе, али Србија као и у прве две четвртине није реализовала први напад. Прва два минута другог полувремена обележиле су изгубљене лопте и промашаји на обе стране базена, а није било искључења играча због фаулова.

Важан гол Црна Гора постиже у 19. минуту, Никола Јановић је пронашао искусног Предрага Јокића и Црногорци су први пут на мечу повели са два гола – 6:4. Серију Црне Горе (3:0) прекинуо је Душко Пјетловић са центарске позиције, а претходно је искључен Младен Јановић. Пре гола Пјетловића Србија није постигла гол девет минута.

У наредном нападу Злоковић је изгубио лопту, а Србија је на прави начин искористила искључење Радовића. Никола Рађен је својим првим голом на Олимпијском турниру донео изједначење – 6:6.

Живко Гоцић је у наредном нападу Црне Горе искључен, а затим је због ометања протвиника од стране досуђен петерац који је реализовао Ивковић – 7:6. Гоцић је завршио утакмицу 21. минуту због три искључења.

Затим Петар Јокић је направио фаул за петерац, а други петерац на мечу за Србију реализовао је Филип Филиповић. После првог Филиповог гола на мечу било је 7:7.

Црна Гора је поново била добра у нападу, други пут на мечу искључен је Алексић, а Предраг Јокић је донео ново вођство свом тиму – 8:7. Ипак српски напад је у другој половини треће четвртине па је после додавања Рађена капитен Удовичић постигао гол за 8:8.

Србија се затим одбранила када је искључен Рађен, али је после контрафаула Удовичића уследило његово искључења као и треће искључење Рађена који завршио меч, а Црна Гора је са два играча више постигла, Никола Јановић 9:8, 80 секунди пре краја треће четвртине.

Новим голом капитена Николе Јановића, првим са петерца, Црна Гора је други пут на мечу стигла до два гола предности – 10:8. У последњим секундама треће четвртине српски ватерполисти су погодили пречку и стативу, па је резултат остао непромењен.

 

IV четвртина: 4:1
Бргуљан је на почетку последње деонице био бржи од Шапоњића и донео напад свом тиму који завршен промашеј Гојковића. У првом нападу Србије у последњој четвртини искључен је Бркуљан, али је Удовичић био непрецизан.

После фаула Пјетловића досуеђен је трећи петерац за Црну Гору, Ивовић је био прецизан и донео свом тиму први пут на мечу три гола предности – 11:8. После десетак секунди Ивовић је искључен, а Филип Филиповић је својим други голом прекинуо серију Црне Горе 3:0. Пет минута пре краја меча Србија је имала два гола заостатка.

Уследили су контрафаулови на обе стране базена, а голом Никића Србија је 4 и по минута пре краја пришла на само гол заостатка – 11:10.

У наредна два и по минута није било голова. Црна Гора није искористила искључења Пјеловића и Мандића, Удовичић је погодио стативу, па затим и пречку, и Гојковић је погодио пречку. Србија је 1:41 минут пре краја постигла преко Филиповића гол за изједначење 11:11.

Србија је 55 секунди пре краја успела и да поведе. Филиповић је додао лопту Удовичићу, а капитен је новим голом донео гол предности свом тиму – 12:11! Србија је направила серију 4:0.

У последњем минуту искључен је српски селектор Дејан Удовичић, Србија се одбранила са играчем мање (Прлаиновић), Соро је одбрани. 16 секунди пре краја искључени су Удовичић и Никола Јановић.