Прочитај ми чланак

Звездина битка за историју

0

sefik

(Вечерње новости)

Немају времена да предахну а камоли да уживају у првој победи у финалу домаћег плеј-офа над Радничким. Ватерполисте Црвене звезде већ у уторак (17.00, Ташмајдан) очекује најважнија утакмица у историји клуба, борба за пласман на фајнал-фору Лиге шампиона, 31. маја и 1. јуна у Београду.

Црвено-бели у реванш мечу четвртфинала дочекују Сегед и не помишљају да чувају 7:5 из првог дуела.

– Очекује нас утакмица сезоне, најважнија у историји клуба. Нема поправног и зато нам је и те како важна победа над Радничким. Били смо нервозни, мислима подељени на Крагујевчане и Сегединце. Победа на старту финалне серије нам је и ветар у леђа за Мађаре – истиче капитен црвено-белих Андрија Прлаиновић.

Звездаши су водили са Шумадинцима исцрпљујућу утакмицу, коју су добили голом Вапенског 10 секунди пре краја другог продужетка – 10:9.

– Морамо да се спустимо на воду, да пробамо да и са Мађарима одиграмо на најбољи могући начин. Биће тешко, али ако се будемо борили као против Крагујевчана, можемо до фајнал-фора – оптимиста је Вапенски.

Сјајни центар Душко Пијетловић нада се да жесток окршај са Радничким неће оставити трага на његовој екипи:

– Како знамо и умемо морамо да се окренемо Сегеду, да не мислимо на Крагујевчане. Истрошили смо се много емоционално, биће тешко да вратимо мотивацију. Али, морамо да дамо све од себе и да изборимо фајнал-фор.

Марко Аврамовић наглашава да је дуел са Радничким био прави финални, пун тензија, преокрета, Али да се морају спремити најбоље што могу за Сегед. Слично размишља и Страхиња Рашовић:

– Не улазимо у дуел као да смо победили са 7:5, већ као да је обрнуто. Сегед је одлична екипа и мораћемо да се помучимо за Ф4.

Денис Шефик се нада да ће их навијачи, као против Радничког, носити до нове победе:

– Много нам значи победа над Крагујевчанима за дуел са Сегедом. Да смо изгубили, психолошки бисмо пали. Јесмо тамо славили са 7:5, али далеко од тога да је све готово. Морамо бити жустрији, јер мислим да против Радничког нисмо били довољно агресивни. Очекујем историјску победу Звезде.

Четвртфинале

У реванш утакмицама четвртфинала Лиге шампиона у уторак се састају: Црвена звезда – Сегед (Ташмајдан, 17.00, први меч 7:5). У среду, 1. маја играју: Спартак Волгоград – Партизан Рајфајзен (17.00, 6:11), Барселонета – Вуљагмени (12.00, 8:3), Југ – Галатасарај (19.00, 12:5).
Финални турнир је 31. маја и 1. јуна у Београду.