Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДАН ТЕРЗИЋ: Вучићев дух лебди над „Мараканом“

0

Звездан Терзић, генерални директор Црвене звезде, у интервјуу за телевизију "Прва" сумирао је утиске о фантастичној години за клуб.

Терзић је у разговору говорио о великом успеху и пласману у Лиги шампиона, финансијском пословању „црвено-белих“, смањењу дугова, афери коју је покренуо француски „Л’Екип“ о намештању меча са Пари Сен Жерменом, али начину на који спортски сектор покушава да стално ојачава први тим.

Он је казао да управа има више опција за наредну годину и да ће одлучити како ће реаговати на бројне понуде за играче.

„Оно што не можемо да водимо у књигама, а што поседујемо, јесте велики капитал у играчима. Много смо инвестирали у њих и сада је само питање на који начин ћемо се одлучити да послујемо у јануарском прелазном року јер имамо понуде за готово све најбоље играче. Да ли распродати целу екипу и потпуно анулирати постојећи дуг или заузети средњу меру свих идеја и јачати тим, а постепено смањивати дуг“, рекао је Терзић у интервјуу за „Прву“.

Први човек Звезде посебно се захвалио председнику Србије Александру Вучићу за којег каже да је једини веровао у њега.

„За ове четири и по године имали смо велико разумевање државног руководства које је веровало у овај пројекат. Пре свега – разумевање председника републике Србије Александра Вучића који је на индиректан начин послао поруку свима да Црвеној звезди треба помоћ. Послао је јасну поруку да треба пустити људе да раде свој посао и организују клуб на квалитетан начин, да би се ти дугови могли вратити. Та порука је јасно прихваћена, многи повериоци који су могли да блокирају Црвену звезду то нису чинили јер су веровали у ‘црвено-беле’, без обзира што Вучић то никада није желео да каже. Осећало се некако да његов дух лебди над ‘Марканом’. Тај кредит у времену који нам је дала држава нам је била највећа помоћ“.

Терзић је више пута поновио да овог успеха Звезде не би било да није било Вучића, без обзира на то што су га многи критиковали како га превише хвали, а говорио је и о препрекама са којима се клуб сусретао.

„Многи зли језици и злонамерни квазистручњаци су нам приговарали што доводимо велики број странаца, што имамо велики број играч, шта ће то пренатрпавање, толике плате… Знате како кажу – ако на зацртаном путу будете застајкивали на сваки лавеж, никада нећете стићи. Чврсто смо веровали да је ово једини исправан пут и то се и показало“, додао је Терзић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!