Прочитај ми чланак

Еврокуп: Звезда у бољем делу костура?

0

kkcrvenazvezda

Кошаркаши Црвене звезде и Радничког поражени су у мечевима последњег шестог кола друге фазе Еврокупа, па ће Србија у осмини финала имати једног представника.

Звезда је изгубила у Пиониру од Нижног са 78:74, али ће и поред тога у нокаут фазу.

Екипа Радничког неће међу 16 најбољих. Крагујевчани су имали шансу Берлину против Албе, али су на крају изгубили са 92:83, па су завршили на трећем месту у Н групи.

Звезда ће у осмини финала играти против Лијетувос Ритаса који је тријумфом против Цедевите заузео прву позицију у групи П. Дуели осмине финала играју се од 4. до 12. марта, а црвено-бели ће у првој утакмици дочекати у Пиониру екипу коју су ове сезоне два пута победили у Евролиги.

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић рекао је након пораза од Нижног да ће мечеви против Ритаса бити неизвесни.

Занимљиво је да ће победник двомеча Црвена звезда – Лијетувос у четвртфиналу Еврокупа играти са победником дуела Нантер – Будивељник. Француски и украјински тим такође су играли у истој групи у првој фази Евролиге и завршили су испод Партизана.

Нантер је био први у И групи након победе над Каршијаком, док је Будивељник завршио као другопласирани у групи М. У истој половини костура су и парови Уникс – Нимбурк, односно Анкара – Химик. Једини тим који је другу фазу Еврокупа завршио са максималних шест победа је Химки који ће у осмини финала на Валенсију и то ће бити дерби у првом колу нокаут фазе.

Нижниј ће на Бешикташ који је у драматичној завршници славио у Сарагоси са 79:77. Алба која је победила Раднички и завршила са 5-1 играће против Сасарија, док ће првопласирани Хапоел из М групе против Улма који је био други у И групи.

Парови осмине финала:

Нантер – Будивељник
Лијетувос Ритас – Црвена звезда
Анкара – Химик
Уникс – Нимбурк
Химки – Валенсија
Алба – Сасари
Нижниј – Бешикташ
Хапоел – Улм

(Б92)