Прочитај ми чланак

Звезда – Тренер је нов, а играчи?

0

marakana12

(Спортске.нет)
Већ смо констатовали да је најмањи проблем који Звезда има тренер и да одлазак Са Пинта не мења ништа, јер са играчима које има никакав искорак није могућ.

И неки од челника су посредно признавали да је клуб потрошио нових пола године на полумере, да мора да пресече, да крене у промене које подразумевају болне резове, али и јасну пројекцију будућности.

Славиша Стојановић је прихватио Звездину понуду, преговори су закључени у суботу увече, али постоје ли било какве гаранције за словеначког тренера када је у питању тим.

Јер он практично не постоји, неколико играча је добило раскид, продат је Спајић, Звезда мора да доведе практично читаву одбрану, а требало би да појача и друге линије.

Много је имена у оптицају, од нереалних мета типа Дејан Станковић и Марко Пантелић, до Нинковића који је жеља у сваком прелазном року.

Требало би оформити тим што пре, претпоставља се да би нови играчи требало да се прикључе екипи у Чатежу на базичним припремама, протеклих година су кључни фудбалери стизали крајем августа и онда практично неспремни играли јесен.

Позадина свега је новац, ако га буде било, стићи ће и респектабилна појачања, али са друге стране тамо где су пар играча плаћена, а остали чекају новац, среће нема.

„Не желим да играм у тиму у коме сам ја задовољан, а остали нису“, објаснио је недавно Милош Нинковић који на Златибору чека расплет. Од потеза Звезде наредне недеље могао би да зависи његов долазак.

Новац од продаје играча не може се очекивати брзо, за Звезду би „Бронхи“ био да Турци или Белгијанци купе наредних пар недеља Миливојевића који је играч са солидном ценом, али за сада нема најава да ће понуда стићи почетком јула.

Директор Стојадиновић је прва појачања најавио до краја следеће недеље, у наредних пет дана, уз Ковачевића из Спартака, могао би да стигне и Грбић на позајмицу, можда и Нинковић, као и штопер Фатић који је својевремено био у Интеру и Ђенови, а претходне две сезоне провео на позајмицама у Емполију, Верони и Лећеу. Он је својевремено био у млађим категоријама Звезде…

Време цури, црвено-бели касне, ствари морају да се одвијају много брже…