• Почетна
  • СПОРТ
  • Звезда се угасила на Брду, пресудило јој њено дете Срнић за тријумф Чукаричког (Видео)
Прочитај ми чланак

Звезда се угасила на Брду, пресудило јој њено дете Срнић за тријумф Чукаричког (Видео)

0

ss

Фудбалери Црвене звезде су пети на табели после осам одиграних кола у Јелен Суперлиге, пошто су поражени од Чукаричког са 2:0 под рефлекторима на Бановом Брду у дербију кола.

Чука је најпријатније изненађење сезоне и придружила се Партизану на челу табеле, чиме је вероватно спаковала кофере тренеру црвено-белих Славиши Стојановићу, чији су пулени против Спартака прошлог викенда изгледа само имали добар дан, а Суботичани лош.
 
Уместо да искористи кикс црно-белих са Јавором и приђе вечитом ривалу на бод, Звезда је доживела и трећи пораз, па су је на табели претекли Војводина и нишки Раднички.

Тек што се кренуло са центра, Брђани су успели да поведу. Звездино дете Славољуб Срнић је прохујао по левој страни, са лоптом био бржи од Вешовића и центрирао, а Омега направио невероватан кикс. Промашио је лопту на петерцу у намери да отклони опасност, што је спремно дочекао Стојиљковић и затресао мрежу Бајковића у 17. секунди.

Кренули су црвено-бели одмах са нападима након тога и врло брзо могли да изједначе. Милијаш је снажно тукао у доњи десни угао, а Печник налетео да одбијену лопту и уздрмао пречку иако је био неометан. Капитен црвено-белих је имао и добар покушај из слободњака који је завршио тик поред десне стативе.

У 17. минуту Стојановић је морао да направи принудну измену, јер Мартиновић није могао да настави сусрет због повреде, а његово место је заузео Јован Крнета, али је промаја и даље дувала кроз одбрану.

Славољуб Срнић је задавао највише проблема гостима и средином првог дела игре је протурио лопту кроз ноге Мијаиловићу, упослио Матића, али је некадашњи млади репрезентативац шутирао поред стативе. Звезда није успела да креира ниједну изгледну прилику и приказала је потпуно бледу партију, недостојну реномеа клуба са Маракане.

Велики проблем у дербију кола представљали су навијачи, али не због нереда, већ због тога што нису вратили ниједну лопту која је отишла на трибине. На почетку другог полувремена су бакљадом изазвали краћи прекид, а онда се на терену готово ништа битно није десило до 72. минута.

Тада је Матић избацио Срнића самог испред Бајковића пославши лопту између Крнете и Омеге који се нису споразумели, али је бивши Звездин омладинац шутирао поред десне стативе из најбоље прилике у другом делу. Ипак, искупио се пет минута касније и потпуно дотукао грогираног ривала.

Опет су он и Матић били у главним улогама, јер је капитен Чуке опет знао да пронађе Звездино дете, а Срнић је ударцем из прве послао дијагоналу искоса са десне стране и повисио на 2:0. Погодак није прославио, већ је само рукама прекрио лице и најавио велико славље које је уследило након последњег звиждука судије.

(Блиц)