Прочитај ми чланак

Звезда се реванширала Сплићанима са каматом

0

Кошаркаши Црвене звезде савладали су вечерас у „Пиониру“ сплитски Задар резултатом 94:67 (16:21, 26:16, 26:15, 26:15) у првој утакмици 14. кола АБА лиге која је званично отворила други део сезоне овог регионалног такмичења.

Најефикаснији у тиму Владе Вукоичића били су Борис Савовић и Игор Ракочевић са по 13 поена, један мање убацио Симоновић, док је Катић меч завршио са 10 поена. У тиму Сплита Собин је убацио 14 поена, а по 12 су дали Суботић, Краљевић и Круслин.

Црвена звезда се сада приближила Партизану на другом месту на табели са истим бројем победа, с тим што „црно-бели“ у среду играју меч са Задром у гостима. Сплит је остао на 12. позицији на табели са 5 победа и 9 пораза и тако оправдали,објективно, епитет једне од слабијих екипа у лиги.

Прву утакмицу у званично другом делу сезоне, трећу у низу на паркету „Пионира“ кошаркаши Црвене звезде нису отворили како су желели против екипе која велики дужник „црвено-белих“. Сплит је наиме на отварању сезоне савладао Црвену звезду (87:81) уз невероватне партије Ивана Мимице и Николе Вујчића. Иако Вујчића вечерас није било у тиму због повреде, Сплићани су много боље отворили меч и одмах повели са 10:6. Одржавали су ту предност гости и у наставку прве четвртине коју су на крају добили са 21:16. Међутим, ствари су у наставку врло брзо дошле на своје место.

Стисли су одбрану „црвено-бели“ одмах на старту друге четвртине и великом серијом од 17:2, коју су иницирали Цветковић, Браун и Савовић стигли до потпуног преокрета и двоцифрене предности коју су до краја успели да увећају и тако се у потпуности реваширају Сплићанима за пораз у првом делу сезоне.

 

(Прес онлајн)