Прочитај ми чланак

Звезда – Про Реко (17h); Раднички – Вуљагменије

0

VK Crvena yveydaig
Ватерполисти Црвене звезде играју са Про Реком од 17 часова реванш меч квалификација за Лигу шампиона, уз директан пренос на телевизији Б92.

Други српски представник у квалификацијама, Раднички Кон Тики, свој реванш меч игра у Грчкој са Вуљагменијем. Крагујевчани бране шест голова предности из првог сусрета (11:5).

Да би се пласирали у групну фазу такмичења, црвено-бели морају да надокнаде пет голова заостатка из првог меча у Италији, где је било 9:5 за Про Реко.

Улазнице за овај сусрет распродате су за само 20 минута.

Уколико успе да елиминише Про Реко, Звезда ће се пласирати у групну фазу такмичења, где ће јој први ривал бити мађарски Егер.

Голман ватерполиста Црвене звезде Денис Шефик истакао је да је Про Реко тренутно најбољи тим у Европи, али Страхиња Рашовић и он верују у пролаз.

Уколико се Раднички пласира у Лигу шампиона, противници у групној фази биће му Партизан Рајфајзен, Галатасарај, Бреша, Шпандау и победника двомеча Орадеа – Синтез.

Другу групу чине: Барселонета, Егер, Југ, Олимпијакос, Црвена звезда/Про Реко, Солнок/Приморје.

Шефик и Рашовић верују у пролаз
Голман ватерполиста Црвене звезде Денис Шефик истакао је да је Про Реко тренутно најбољи тим у Европи.

„Један од најважнијих мечева ове сезоне. Имамо лош резултат из првог меча, али гледајући снимак утакмице, мислим да није ненадокнадив, поготово уз атмосферу на трибинама. Уз нашу максималну мобилност и најбољи меч од финала ЛШ, можемо да стигнемо резултат, иако играмо против тренутно најбољег тима у Европи“.

Страхиња Рашовић верује да Звезда може надокнади заостатак од четири гола.

„Припремни меч са Барселонетом добро ће нам доћи пред суботу, да видимо где смо у овом тренутку. Ипак, не може се тренинг утакмица поредити са званичном. Морамо боље да играмо него у Италији. Надам се да ће се тражити карта више, да ће трибине бити пуне, а наше је да дамо све од себе. Верујем да ћемо играти како знамо, чврсто верујем и знам да овај тим може да преокрене. Оптимисти смо, не оптерећујемо се разликом“.

(Б92, фото: Старспорт)