Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДА „ПРЕЖИВЕЛА“ У 1. УТАКМИЦИ ФИНАЛА: ФМП промашио зицер за победу! (ВИДЕО)

0

Неочекивано смо гледали потпуну драму у Пиониру

Кошаркаши Црвене звезде славили су против ФМП-а у драматичној 1. утакмици финала плеј-офа КЛС лиге. Били су надомак великог подвига „Пантери“, али је Стефан Пот на крају промашио зицер на полагању за победу.

Јунак црвено-белих био је Џејмс Фелдин, који је у на десетак секунди пре краја погодио тројку за победу. Мало је фалило да херој ФМП-а буде Стефан Пот, јер је непосредно пре тога он дао тројку за +2 екипе из Железника, али је на крају промашио зицер на полагању и постао је трагичар своје екипе.

 

СТАТИСТИКА

Црвена звезда – ФМП 84:83 (24:25, 14:11, 18:25, 28:22)
Звезда: Рочести 21, Лазић 4, Омић 22, Јанковић 3, Давидовац 6, Антић 6, Човић, Добрић 9, Лесор 1, Фелдин 12.
ФМП: Оџо 11, Ненадић 19, Пот 12, Бурсаћ, Симанић 2, Ђоковић, Симеуновић 1, Јеремић 18, Шешлија 2, Апић 8, Радовановић 10.

 

ФМП је већ у првој четвртини показао да ће бити тврд орах у финалу, иако су многи већ унапред уписали Звезди нову титулу, јер је ФМП фактички клуб који служи црвено-белима за разигравање играча.

Прву четвртину су добили са 25:25, док је у другој вођена велика битка, са много мање поена, па је Звезда до полувремена преокренула и имала два поена предности (38:36).

Звезда је у трећој деоници дошла до пет поена предности, а онда је кренула велика серија ФМП-а, који је дошао до 61:56 пред почетак последње четвртине.

А онда смо у последњој видели велику драму и егал. Ален Омић је вратио Звезду у живот и донео јој је минималну предност, док је Тејлор Рочести постигао две тешке тројке.

У последњем минуту било је 80:80. ФМП је имао напад, али га је пропустио, а онда је Ален Омић стао на линијуза слободна бацања 40 секнди пре краја и донео је Звезди поен предности.

Стефан Пот је преузео одговорност у следећем нападу и донео је предност ФМП-у од 83:81 23 секунде пре краја. Џејмс Фелдин је у наредном нападу погодио тројку и поново вратио Звезди предност. Стефан Пот је затим промашио последњи напад и тако је Звезда „преживела“ у првој утакмици.

Најефикаснији у редовима Звезде били су Омић са 22 и Рочести са 21 поеном, док је једини двоцифрени још био и Џејмс Фелдин, који је дао кључни кош за победу.

У ФМП-у су се истакли Немања Ненадић са 19, Марко јеремић са 18, а двоцифрени су били још и Пот са 12, Оџо са 11 и Радовановић са 10 поена.

Наредни меч на програму је у Железнику 9. јуна са почетком од 18 часова.