• Почетна
  • СПОРТ
  • Звезда прерано утонула у зимски сан, Воша осрамотила црвено-беле на Маракани!
Прочитај ми чланак

Звезда прерано утонула у зимски сан, Воша осрамотила црвено-беле на Маракани!

0

Фудбалери Војводине савладали су у Београду екипу Црвене звезде са 3:0 у последњем мечу 15. кола Суперлиге. Партизан је јесењи шампион и на зимску паузу иде са шест бодова предности у односу на другопласиране црвено-беле.

Највећи Звездин ривал, Партизан, одиграо је само 2:2 у Суботици са Спартаком тако да се црвено-белима пружа прилика да победом смање заостатак на само три бода пред зимску паузу.

Црвена звезда игра у саставу: Бајковић, Вешовић, Максимовић, Спајић, Младеновић, Димитријевић, Миливојевић, Лазовић, Милијаш, Касалица, Мудрински.

Војводина је на терену са овим саставом: Супић, Вулићевић, Трајковић, Ђурић, Павловић, Радоја, Ађуру, Стевановић, Косовић, Катаи, Оумару.

На стадиону је присутно 13.751 гледалаца.

У прва три минута у току је испитивање снага.Милијаш је у 6. минуту извео слободан ударац са десне стране шутирајући право у Супића.

Минут касније Вешовић је прошао по десној страни, Лазовић је могао да главом превари Супића али је лопта отишла до Касалице који ју је пребацио преко гола. Велика шанса за црвено-беле.

Војводина је око 10. минута извршила притисак на одбрану Звезде и уследила су два солидна напада Стевановића и Оумаруа, али на крају без добре завршнице.

Поново је Звезда била пред Супићем али је шут Касалице у 16. минуту изблокиран, а Мудрински је потом остао у офсајду.

Војводина је повела у 23. минуту – Вулићевић је центрирао са десне стране, Бајковић и одбрана домаћих очајно су проценили лет лопте и она се одбила до усамљеног Оумаруа који ју је са једног метра спустио у мрежу.

Лазовић је могао да у 26. донесе изједначење али је његов шут са десне стране био заустављен. Димитријевић је у 28. минуту добро шутирао, истакао се Супић.

У наредних десетак минута Војводина је наставила са агресивном игром на средини терена, Звезда поново истиче главну ману у последње време – јако лошу игру у првом полувремену.

Војводина је умало дошла до 2:0 у 42. минуту – Оумару је насамарио Максимовића, а лопта је потом стигла до Катаија који је у налету шутирао врло снажно али по земљи према спремном Бајковићу.

Гол за Војводину и у 44. минуту – Оумару је побегао одбрани по десној страни, Максимовић није смео да га фаулира да не би скривио пенал, а играч Новосађана лако је упутио лопту крај немоћног Бајковића.

На почетку другог полувремена навијачи Звезде пустили су „шеталицу“ по северу са ликом Драгана Џајића.

Само што је почео други део игре, 3:0 за Војводину – после корнера у 46. минуту Оумару је скренуо пут лопте покрај успаване одбране Звезде а на другој стативи је био потпуно сам Мирослав Стевановић понизивши Бајковића и остале за убедљиво вођство.

Лука Милуновић ушао је у игру уместо Милоша Димитријевића. У наставку меча напади Звезде деловали су трагикомично, док су се Новосађани фокусирали на одбрану гола.

На „северу“ не изостаје подршка играчима који немају ни воље, ни жеље а ни снаге да годину за њима крунишу невиђеним преокретом. Мореира је у 62. минуту заменио Косовића.

Оумару је у 64. минуту поново побегао одбрани Звезде, али Катаи, којем је асистирао, није био успешан у реализацији, Бајковић је добро реаговао. Асамоа је у 72. минуту заменио индиспонираног Филипа Касалицу.

Како за сада ствари стоје, бодови одлазе у Нови Сад а Партизан оверава јесењу титулу са шест бодова предности у односу на Звезду.

Катаи је у 73. минуту напустио терен, у игри је Билбија. Звезда је у истом минуту промашила немогуће – Милуновић је са два метра прво шутирао у Супића а онда је пребацио лопту преко гола, иако је мрежа била небрањена. Невероватан промашај.

Мореира је у 79. минуту пропустио прилику да после лепог паса Стевановића докусури Звезду. Јанковић је у 81. минуту увео у игру Кадуа и то уместо Лазовића који је имао убедљивију партију у првом полувремену.

Милуновић је у 86. минуту шутирао траљаво су руба шеснаестерца. Навијачи Војводине песмом бодре тим, док је на осталим деловима трибина прилично мирно.

 

(Блиц)