Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДА ПОЗАЈМИЛА Радничком играче купљене за милион евра

0

Фудбалери Црвене звезде Дејан Мелег и Ерик Јирка прешли су на позајмицу у Раднички из Ниша.

Мелег (24) је фудбалер средине терена, прошао је све младје репрезентативне селекције Србије, а током каријере наступао је за Војводину, Ајакс, Кајзериспор.


У Звезду је стигао из Турског тима за 300.000 евра (према подацима Трансфермаркта), али није оправдао велика очекивања. Прошле сезоне је наступио само 14 пута и забележио две асистенције, а био је и на позајмици у Левадијакосу.

Јирка (21) је крилни играч, сматра се једним од најталентованијих словачких фудбалера и млади је репрезентативац Словачке.

Каријеру је почео у Спартаку из Трнаве, ;за који је на 76 утакмица постигао 12 голова, а у Звезду је дошао зимус за 750.000 евра (извор Трансфермаркт).

Ни он није оправдао очекивања по доласку из Спартака, одиграо је само шест утакмица у Суперлиги и један у Купу уз само једну асистенцију.

Како се наводи у саопштењу Радничког, Мелег и Јирка ће се одмах ставити на располагање стручном штабу и биће у конкуренцији за утакмице првог кола квалификација за Лигу Европа против естонске Флоре из Талина.

Нови тренер фудбалског клуба Раднички из Ниша од данас је Симо Крунић.

Како је саопштио Раднички, 52-годишњи тренер договорио је сарадњу са руководством клуба по повратку екипе са припремама у Словенији.

Крунић ће званично бити представљен у суботу од 18 часова на стадиону Чаир у Нишу.

Он је прошле сезоне предводио Чукарички са којим је остварио доабр резултат и изборио квалификације за Лигу Европа.

Током тренерске каријере радио је у ОФК Београду, Жељезничару из Сарајева, Инђији, Јагодини, Далијену и Раднику из Сурдулице.

Крунић је до пре неколико дана био члан стручног штаба репрезентације Србије.

Највећи успех до сада Крунић је остварио као тренер Јагодине са којом је 2013. године освојио Куп Србије.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!