Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА ПАРТИЗАН: Црвена звезда у финале српске лиге

0

Партизан није искористио моментум, Звезда у финалу! Јанковић јунак Звезде.

Црвена звезда се извукла, Јанковић и Рочести су предводили госте до нове победе против Партизана и за пласман у финале – 73:81.

foto: screenshot

Црно и црвено-бели су се у првој четвртини смењивали у предности, Гос је одмах доказао да ће ово бити његов дан, а Звезда је кренула фириозно у шуту за три поена.

Погодили су четири тројке у првих шест минута, повели су са 16:12, али је онда Партизан кренуо боље, након поена Госа Партизан је повео са 17:16.

Добрић је петом тројком Црвене звезде донео предност гостима од 17:21, а након поена Величковића Партизан је успео да смањи резултат.

Друга деоница је била очајна и са једне и са друге стране, али се Партизан у том хаосу боље снашао. На самом старту видели смо три узастопне тројке, Новица и Аранитовић на једној, Фелдин на другој, а онда креће серија промашаја Црвене звезде која је била боља у скоку. Повредио се и Добрић, колено је било у питању, није се враћао до краја полувремена, али се у другом полувремену вратио на терен.

Гос и Вон су донели Партизану 5 поена предности, али је Звезда и поред тога остала у мечу, Партизан није искористио лошу игру Црвене звезде.

Вилијамс Гос је покренуо Партизан почетком треће деонице, а након тројке Величковића на семафору је писало 51:42. Након тога Црвена звезда узвраћа серијом од 7:0, али то прекида Вон тројком. Гагић је био одличан у тим тренуцима, баш као и Вон, Партизан је користио „моментум“.

Рочести се пробудио у потпуности када је то било потребно Црвеној звезди, погодио је тројку за 62:60, да би након тога Стефан Јанковић изједначио резултат. Управо је Јанковић био кључни играч Црвене звезде, повели су са 66:64 после дужег времена.

Фантастичан је био Јанковић, скоро све поене је постизао за Црвену звезду средином последње деонице. Од својих 16 поена, 13 је постигао у последњој четвртини када је на семафору писало да је 3 минута остало до краја.

Кључни детаљ, тројка Тејлора Рочестија на 3 минута до краја уз додатно слободно бацање, тада је Звезда повела са 76:70.

Величковић је морао да преузме ствар у своје руке, погодио је 2+1, вратио Партизан у живот. На улазу у последњи минут писало је на семафору 66:63 у корист Црвене звезде, а онда је Рочести погодио два слободна бацања, Партизан није имао много опција, само 40 секунди до краја је остало.

Када је Андрић промашио нову тројку, доста тога је било јасно, Партизан није могао до преокрета на данашњем мечу.

Гос је био најбољи у Партизану, али га није било када се одлучивало о победнику, постигао је 20 поена. Величковић је имао 12, Гагић 13, Вон такође 12.

Код Црвене звезде најбољи Рочести са 23 поена, Јанковић је дао 16, Давидовац 11.