Прочитај ми чланак

Звезда отворила рачуне за финансијску помоћ

0

(Спортски журнал)

Како се наводи на сајту црвено–белих сваке две недеље ће бити рађени пресеци стања и јавности ће бити омогућено да види за које потребе је уплаћени новац отишао.

Serbia Red Star

Рачуни за уплату средстава су следећи:

Број динарског рачуна: 160-331620-48, код банке Интеса.

Број девизног рачуна: 00-508-0003357.5

ИБАН: РС35160005080003357574, такође код банке Интеса.

Човић: Још 1,5 милиона евра дели нас од европске лиценце

 

Потпредседник фудбалског клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је данас да су црвено-бели смањили укупни дуг за више од осам милиона евра и додао да је за добијање лиценце за европска такмичења потребно још око 1,5 милиона евра.

– Успели смо да оквир укупног дуга смањимо за нешто више од осам милиона евра, међутим, доста тога се и даље врти око банака и камата. У великом проценту смо зауставили даље трошкове – рекао је Човић на конференцији за медије на Маракани.

Он је потврдио да су претходне недеље стигла средства од Гаспрома по слову уговора о генералном спонзорству.

– Вредност тог уговора од прошлосезонских два милиона евра повећана је на око четири милиона, од чега 3,6 милиона иде фудбалском клубу – објаснио је Човић.

Када је у питању лиценца за такмичење у Европи, Човић је нагласио да је доста тога урађено.

– Данас ћемо предати потребну документацију и надам се да ћемо успети да дођемо до ње, не знам да ли у првом или другом року. Од потребних 3,8 милиона евра за лиценцу свели смо суму на 1,5 милиона. Нисам песимиста, али не могу да будем нереалан човек и да обећам да ће се то сигурно десити – поручио је Човић.

Црвена звезда је, како је навео Човић, већ отворила динарски и девизни рачун на који звездаши који желе да помогну могу да уплате новац, а открио је и финансијске детаље раскида сарадње са бившим тренером Александром Јанковићем.

– Договор је био да 45.000 евра добије сада, а још толико у јуну.

Према његовим речима, није му јасно како у овако тешкој ситуацији и даље постоји притисак да Звезда мора да буде прва.

– Не може да буде први онај, који је малтене спакован у сандук, он може само први да буде сахрањен – сликовито је закључио Човић.