Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДА ОСТАЛА БЕЗ ТИТУЛЕ И ЕВРОЛИГЕ! Ивановић после драме срушио црвено-беле!

0

Ништа од евентуалне "мајсторице" у Београду. Будућност је у Подгорици одбранила свој терен и дошла до прве регионалне титуле

Победи или иди кући. Реченица коју је Џејмс Фелдин рекао пре трећег сусрета може да се примени и на четврти дуел у финалној серији АБА лиге између Будућности и Црвене звезде.

Српски тим је под императивом победе. У случају да успеју да врате „брејк“ , играће се пети меч у Београду у понедељак, у супротном, Подгоричани ће да славе освајање прве регионалне титуле у „Морачи“.

ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА

Први напад за Звезду, Лазић не прати сат, уместо шута иде на финту, време је истекло. Ипак, већ у следећем нападу краде лопту и полагањем се искупљује за грешку. Одличан продор Поповића и лагано полагање. Судије потом показују да је Омић направио грешку у корацима (62:59).

Енис не погађа, а Гордић из тешке позиције долази до поена. Давидовац промашује тројку, Гордић додаје до Поповића. Лазић покушава да украде лопту, али она излази у аут. Остале су две секунде за напад, Лендри ние стигао да упути шут на време. Давдиовац покушава из продора, не погађа (64:59).

Фелдин погађа тројку, судије показују да је пре тога био фаул Ивановића, Лазић са линије пенала погађа само прво, а Баровић фаулира Лесора. Француски центар уз мало среће успева да погоди оба, шест минута је остало до краја (64:62).

Ивановић уз фаул Ениса погађа и реализује додатно бацање, Поповић у пробијању блока фаулира Лесора. Француз је погодио само прво. Ивановић поново креће на продор, Лесор га фаулира. Судије потом одлучују да погледају снимак и потврђују одлуку. Никола са линије пенала даје само прво на пет минута пре краја – 68:63.

Четврта лична Гордића на Омићу. Ален промашује оба (4-0 са линије пенала). Поповић креће на продор, Рочести га фаулира. Петар промашује оба. Фелдин поентира после продора. Лазић се баца за лопту и отвара контру, Фелдин то не успева да награди, а Ивановић са око 10 метара промашује тројку (68:65).

Фелдин греши у додавању, Гордић промашује, а Рочести оставља за Омића који снажно закуцава. Промашај Шеховића, Добрић остаје сам у ћошку, погађа, доноси вођство Звезди и тера Џикића да тражи тајм-аут на 98 секунди пре краја (68:70).

Гордић не успева да пронађе простор за шут, оставља за Баровића, Рочести фаулом спречава лаке поене. Баровић даје оба, минут и 17 секунди пре краја Алимпијевић тражи минут одмора (70:70).

Невероватна два потеза Звезде. Рочести прво поклања лопту Ивановићу који поентира у контри. Лазић потом излази са лоптом у аут у покушају подора, уз палу „помоћ“ Лендрија. Ивановић преко руке Омића поентира, 29 секунди пре краја велика предност за домаћина – 74:70.

Официјелни спикер је већ најавио славље Будућности, а судија Радовић прилази и моли га да напусти своју позицију после тог потеза.

Енис покушава за три и поред тога што је Омић био сам испод коша, промашује. Енис прави пету личну над Гибсоном. Гибсон погађа само друго, Давидовац промашује за три. Лазић фаулира Ивановића на трибинама велико славље. Никола погађа оба, а Добрић тројком поставља коначан резултат – 77:73.

ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА

Алимпијевић без класичне четворке, Бјелица и Јанковић су на клупи, Енис у стартној постави са Рочестијем, Давидовцем, Лазићем и Омићем.

Први напад у другом полувремену за Звезду, добар проток лопте, отворена тројка и погодак Лазића. Енис у пробијању блока прави фаул, а Гибсон промашује за три из добре позиције. Рочести креће у продор, не успева да погоди. Гордић под фаулом Лазића погађа, што је четврта лична за капитена црвено-белих на нешто више од минут игре у другом делу. Мења га Добрић. Немања погађа додатно бацање (39:41).

Добрић преко руке погађа за три, Долмен из тешке позиције промашује, а Гибсон фаулира Рочестија. Тејлор погађа само прво бацање. Гордић прави себи простор за шут, не погађа за три, а Енис баца лопту право у руке Николићу. Рочести у борби за скок фаулира Шеховића. Гибсон још једном промашује, овог пута Омић прави фаул којим Звезда улази у бонус (39:45).

Звезда долази до скока после серије промашаја домаћина. Шеховић прво фаулира Ениса, потом Гордић прави неспортску над Омићем, али Ален промашује оба пенала. Лаки поени на обе страни. Омић истрчава контру и поентира, а Џикић тражи минут одмора (41:49).

Једино Гордић поентира у екипи Будућности, Добрић погађа из контре, Енис узима нерезонски шут и промашује, а Поповић то кажњава тројком за тајм-аут Алимпијевића (48:51).

Рочести и Омић остају на клупи, Фелдин и Лесор су у игри. Фелдин компликује, успева да пребаци на другу страну до Добрића који се оклизнуо, Гордић успева да избори напад за свој тим. Лесор фаулира Баровића и шаље га на линију пенала. Центар Подгоричана погађа оба. Лесор превише чека, добија „рампу“, а судије у борби за лопту показују да је фаул направио Добрић. Баровић опет на линији пенала, враћа свој тим у вођство (52:51).

Серија домаћина 9:0, то прекида Фелдин тројком. Баровић под фаулом лесора погађа, реализује и додатно бацање. Уместо Давидовца и Лесора улазе Рочести и Омић. Гордић фаулира Омића, што му је трећа лична, уједно је Будућност ушла у бонус, а Рочестију лопта испада из руке после агресивне одбране ривала, то награђује Ивановић тројком (58:54).

Рочести враћа тројку, Гибсон промашује опет, а Рочести шаље прејак пас за Омића. Ивановић успева да изнуди фаул и оде на линију пенала. Погодио је оба. Последњи напад у деоници имала је Звезда, Енис са пола терена није био ни близу коша. Будућност пред последњих 10 минута води (60:57).

ДРУГА ЧЕТВРТИНА

Давидовац два пута хвата сопствени промашај, уз фаул поентира, али не даје додатно бацање. Енис после дриблинга погађа, судија показује да је нагазио линију. Гледају снимак и потврђују првобитну одлуку. Омић снажно закуцава после новог промашаја Лендрија. Џикић тражи тајма-аут (22:21).

Лазић фаулом спречава лаке поене Лендрија, то му је трећа лична, одмах га мења Фелдин. Лендри даје само друго бацање. Давидовац промашује, Ивановић погађа на другој страни, а после промашаја Давидовца Омић избацује лопту у аут. Лендри погађа тројку, Алимпијевић тражи тајм-аут (28:21).

Рочести под фаулом Поповића погађа и реализује додатно бацање. Гибсон из тешке позиције промашује, Лендри фаулом спречава контру. Омић погађа за два са полудистанце. Ивановић се оклизнуо и послао лопту у аут, али узвраћа Фелдин на сличан начин, шаље лопту у трећи ред трибина (28:26).

Полагање Омића за изједначење, Гордић и Фелдин „размењују“ промашаје за три, а Гибсон прави себи позицију за шут и погађа. Енис, у свом стилу, са велике удаљености, преко руке, погађа за прво вођство Звезде на мечу (30:31).

Баровић половичан са пенала, Лесор хвата промашај Добрића и враћа лопту у кош. Шеховић греши па протестује код судија, а Баровић удара „рампу“ Лесору, па успева да поентира на другој страни. Енис из дриблинга за три, не погађа, Лесор из другог офанзивног скока закуцава. Лесор касни са блокадом, признају се поени Баровића (35:35).

Фелдин губи лопту у покушају продора, Шеховић промашује за три. Енис покушава сам два пута, промашује, али хвата своје промашаје и проналази Фелдина који погађа тројку, Џикић тражи минут одмора. Са ниском петорком иде Џикић. Гордић успева да изнуди фаул Давидовца и да оде на линију пенала. Промашује прво, погађа друго. Енис је стигао да упути шут пре истека времена, не и да погоди. Звезда има два поена предности на паузи (36:38).

ПРВА ЧЕТВРТИНА

Доста полемике је било око одигравања меча, али су играчи Звезде дошли на меч на време, изашли на загревање и решили сваку дилему. Звезда креће меч у петорци: Рочести, Фелдин, Лазић, Бјелица, Омић.

Рочести промашује први шут на мечу, продор Гордића, лопта излази из коша. Фелдин и Бјелица не погађају за три. Први поен после више од два минута игре постиже Гордић половичним извођењем пенала (1:0).

Звезда се мучи да дође до поена, Гибсон даје само једно бацање, а Рочести коначно успева да да кош. Данило Николић даје тројку,а Рочести успева да изнуди другу личну Зорана Николића и да погоди оба пенала (5:4).

Други пут у првој деоници Бјелица има отворену тројку, опет промашује, Гордић поентира после продора, а Омић долази до поена. Добрић касни са блокадом и шаље Гордића на линију пенала, Немања поново половичан, али нико не прати лопту, Гордић је хвата, додаје до Гибсона који даје тројку. Баровић фаулира Лесора, француски центар са линије промашује оба, на половини првог квартала домаћин води (11:6).

Фелдин погађа за три, Суад Шеховић „везује“ пет узастопних поена, па Алимпијевић тражи минут одмора (16:9). Рочести промашује, Данило Николић шутира, Јанковић га фаулира, а судије после гледања снимка утврђују да је у питању шут за два, не за три. Николић је сигуран. Фелдин наставља серију промашаја свог тима (11-3 из игре у првих седам минута). Не успева то да прекине Добрић. Баровић промашује, Рочести са неких осам метара погађа тројку (18:12).

Тројка Шеховића излази из коша, Јанковић даје нову тројку на другој страни, а Гордић користи то што га чува Омић и полаже лопту у кош. Рочести поново покушава из исте позиције, промашује, а Јанковић фаулира Гордића. Немања промашује оба. Давидовац је заменио Фелдина, дошао до коша, промашио. Лендри после инте долази до коша. У последњем нападу у деоници Енис и Давидовац не погађају, па Будућност има седам поена предности (22:15).