Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДА НА СКЕНЕРУ: Павков херој, Јованчић у стилу најбољих, одбрана за 10!

0

Фудбалери Црвене звезде победили су Ливерпул са 2:0 и тако направили велико изненађење у 4. колу Лиге шампиона.

Изабраници Владана Милојевић остварили су историјски победу у елитном такмичењу за српски фудбал.

После овакве партије морају да се имају само речи хвале за шампиона Србије који је срушио вицешампионе овог такмичења!

Милан Борјан – Колико је добро играла Звезда у првом полувремену говори податак да Милан Борјан није имао ниједну озбиљну интервенцију. Имали су гости опасне нападе, али су лопте завршавале преко пречке или поред стативе.

У другом полувремену трпео је знатно већи притисак и у 71. минуту лепом парадом је одбранио шут Салаху. Имао је сјајну интервенцију и у 82. када је опет спречио Салаха да смањи заостатак.

Вујадин Савић – Капитен капитенски. Савић је био склон грешкама у одбрани, али је данас био одличан.

Познато је какве играче у нападу има Ливерпул и када фудбалери таквих вештина не направе нити једну стопостотну шансу у 45 минута, онда је јасно на ком нивоу је била задња линија црвено-белих.

Савић је командовао сјајно задњом линијом и у наставку, иако је притисак био много, много већи.

Милош Дегенек – Ништа мање лошија партија од Савића. Њиј двојица сада већ постају чувени тандем јер од почетка сезоне играју и држе одбрану шампиона Србије.

У другом полувремену Дегенек је имао неколико веома важних уклизавања која су директно спречила шансу за гол.

Филип Стојковић – Жуле је као и увек оставио срце на терену, а нажалост морао је да га напусти у 58. минут. До тог тренутка десни бек Црвене звезде игра је сјајну партију и штета што је морао да изађе због повреде… Заменио га је Марко Гобељић.

Милан Родић – Иако је знао да буде оспораван у прошлости, Родић је још једном запушио уста критичарима. Салах у првом полувремену није могао да дође до изражаја, а највеће заслуге за то иду Родићу и Срнићу.

Његова лева страна доста је трпела у других 45 минута, међутим стоички је све то поднео. У 79. минуту панично је реаговао у казненом, али на сву срећу гости то нису искористили.

Ненад Крстичић – То је онај стари Крстичић који је у квалификацијама за ЛШ био један од најважнијих играча. Упао је био у малу кризу, али је првих 45 минута против Л’пула одиграо сјајно.

Сигуран на лопти, није грешио много у примопредаји и то је игра која га је красила у августу. У 73. минуту заменио га је Јовичић.

Душан Јованчић – Више пута ове сезоне Јованчић је показао да заслужује стартно место, а овом утакмицом можда је зацементирао место у важним мечевима.

Душан је одиграо савршено прво полувреме, и дефанзивно и офанзивно. Издржао је налете и висок пресинг који карактерише игру Ливерпула. У другом периоду игре није био баш толико приметан, али је радио буквално све.

Славољуб Срнић – Помало неочекивано нашао се у стартној постави, међутим потпуно је оправдао поверење Милојевић.

Мохамед Салах није се видео у првом полувремену и велике заслуге за то иду Срнић који је одлично покривао леви бок. Срнић је издржао и у другом полувремену и одиграо једну од бољих партија ове сезоне.

Ел Фарду Бен – Мирноћа и правовремена додавања. Бен је одиграо веома добру партију и до заслужунијих је за добар резултат Звезде.

Бен није био много приметан у наставку, као ни његови саиграчи у нападу. Ипак, доста је помогао у одбрани и свеукупно ово је била његова одлична партија.

Марко Марин – Мозак ове екипе. Од првог минута када је заиграо за црвено-бели дрес видело се да ће бити лидер тима. Његове лопте имају очи и управо је таква једна погодила Павкова у главу, који је савладао Алисона за 1:0.

Марин има све карактеристике плејмејкера и ово што игра у Звезди могло би се назвати препородом јер дуго није играо на оваквом нивоу. У другом полувремену заменио га је Горан Чаушић.

Милан Павков – Херој остаје херој! Павков има срце „као кућа“, уз то сјајан голгетерски њух и на мечу са Ливерпулом је потпуно експлодорао.

У 22. минуту је главом савладао Алисона, док се у 29. сам изборио за позицију и са неких 25 метара послао лопту иза леђа голмана „редса“.

У другом полувремену Павков је био потпуно одсечен и тако нешто могло је да се очекује јер Ливерпул није ништа показао у првих 45 мин.

Марко Гобељић (од 59) – Због повреде Стојковића морао је раније на терен. Навикао нас је добре партије у Суперлиги и ништа мање нисмо добили ни у ових 30-так минута.

Горан Чаушић (од 64) – Ушао је како би се још више згуснуо везни ред и у тој намери Милојевић је успео. Деловао је добро Чауш, имао је неколико грешака, али ништа озбиљно.

Јовичић (од 73) – Унео је додатну енергију у везни ред и перфектно одрадио оно што је од њега тражио Милојевић. Заменио је Крстичић и његов изостанак није се ни осетио.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!