Прочитај ми чланак

Звезда на прагу пролећа, везала 3. победу у ЛЕ!

0

Фудбалери Црвене звезде победили су Гент са 2:0 у Белгији, што их доводи на праг презимљавања у Лиги Европе! После 4. кола, Хофенхајм има 12 бодова, Звезда 9, Либерец 3, Гент је на нули и само сензација може спречити шампиона Србија да остане без нокаут фазе у Европи. Наиме, црвено-белима је довољан бод.

Велику и класично “италијанску” победу однео је Дејан Станковић из Белгије! Положио је нови тренерски испит, нарочито ако имамо у виду да су му недостајали Канга, Катаи, Родић и Саного. Звезда је практично “рутинирала” Гент са 2:0 из два прекида, у већем делу меча је иницијатива домаћина била прилично јалова, Борјан је једном само морао озбиљније да реагује, с тиме да су црвено-бели имали и среће јер је словачки судија Глово могао да свира пенал за Вукановићево повлачење Безуса у 1. полувремену.


Није ни истекао први минут, а Звезда је потврдила да је прекид њено опасно оружје! Одлична и уиграна комбинација из корнера резултирала је далекометним поготком Његоша Петровића.

Вероватно су знали играчи Гента да је ударац са дистанце његово најјаче оружје, знали су и за прекиде, али је моментум био такав да је Болату само преостало да извади лопту из мреже.

У првих 30 минута, Звезда је препустила лопту гостима и они су деловали безопасно – осетило се да недостају Ођиђа Офое и Јаремчук, који је и у Београду, иако је био добро чуван, успео да асистенцијом донесе гол Белгијанцима.

Овај пут, Генту је недостајало креативности, али је у једном тренутку Звезда и превише препустила иницијативу, што је могло да јој се освети. Тако је Вукановић себе довео у ризик да направи пенал, када је лопта већ бежала Безусу који је пао јер му је то једино преостало. Ипак, Вукановићеве руке су биле на Безусу и судија је могао да свира пенал потпуно оправдано.Лакнуло је Вукановићу, имала је Звезда и среће што нема ВАР-а у Лиги Европе, а онда је имала и Борјана када је уследила најбоља шанса. Букари је “тукао” главом пред крај полувремена, Борјан је потврдио каква је класа, “скинуо” је лопту која је ишла тик под пречку.

Опет је Гент имао иницијативу и на почетку другог полувремена, имао је Борјан среће у једном моменту када је Безус шутирао главом, лопта је прохујала преко пречке, за шта је казна стигла из наредног корнера црвено-белих.

Опет је Бен асистирао, овај пут Милуновићу у срцу петерца. Штопер Звезде је био неометан и Звезда је од 58. минута водила са 2:0, што је у оваквим дуелима капитална предност. Морали су потом да реагују домаћини, Де Декер је решио да Ођиђи Офое и Ниангбо буду нови адути на терену, али ни то није помогло.

Онда је тек и Станковић решио да “промеша карте”, Бен је за две асистенције награђен одмором, а Петровић се свакако пожалио на повреду – шансу су добили Ераковић и Спиридоновић, а Звезда је до краја лагано рутинирала домаћине. На крају су минуте добили и Радуловић и Боаћи, Звезди преостаје да против растерећеног Хофенхајма и Либереца “заврши посао”.

Гент – Црвена звезда 0:2

(Петровић 1, Милуновић 58)

Стадион: Геламко Арена Судија: Филип Глова Гледалаца: без публике

Гент: Синан Болат, Олсен, Нгађуи, Фортуна, Ботака (од 46. Кастро Монтес), Дорш, Овусу (од 58. Ођиђа Офое), Кумс (од 85. Џорџ), Мохамеди, Букари (од 66. Ниангбо), Безус

Црвена звезда: Борјан, Дегенек, Милуновић, Панков, Гајић, Петровић (од 72. Ераковић), Николић, Иванић, Вукановић (од 88. Радуловић), Бен (од 72. Спиридоновић), Фалчинели (од 87. Боаћи)

90+3′ Крај!

Звезда је победила, и Хофенхајм има 2:0 против Либереца, па је Звезди бод довољан за пролеће, а чак може да се бори за прво место!

88′ Нове измене

Шансу су добили Радуловић и Боаћи, изашли су Вукановић и Фалчинели.

83′ Води Хофенхајм

Ако овако остане, Звезди је довољан један бод у две преостале утакмице да дође до пролећа!

81′ Безус фруститран

Прво због пенала, сада због очаја и потпуне безидејности Гента, нису Белгијанци успели чак ни корнер у једној ситуацији да изнуде.

72′ Спиридоновић и Ераковић на терену

Петровић и Бен су изашли.

67′ Унервозио се Гент!

Иако је био опасан белгијски тим, гол Милуновића је дефинитивно деморалисао екипу, чак се Звезда опет охрабрила да мало озбиљније нападне.

58′ Гол, води Звезда са 2:0!

Милуновић је доминирао у скоку, то је донело капиталну предност Звезди! Опет је корнер био кобан за Гент, центрирао је Бен, Милуновић је затресао мрежу!

55′ Повреда Његоша

Није могао да устане у једном тренутку, делује да је на помолу измена.

48′ Гент опет у шанси

Безус главом гађа, преко пречке. Мораће и Звезда да мало направи противтежу, већ дуго се игра пред њеним голом.

46′ Почело је друго полувреме!

Ботаку је заменио Кастро Монтес, који је стартовао у Београду.

43′ Брани Борјан!

Лопта је ишла под пречку. Букари је шутирао, врхунске рефлексе је показао канадски репрезентативац.

40′ Опасан фаул, на 20 метара од гола

Непотребан и јефтин фаул Звезде, Борјан је боксовао, одбитак је траљаво дочекао Мохамади.

30′ Умало пенал за Гент!

Користио је Вукановић руке, вукао је Безуса, и судија је могао мирне душе да свира пенал. Ипак, сматрао је да није било довољно озбиљног контакта и да је Безус театрално пао јер је у том тренутку лопта већ ишла у Борјаново наручје. Негирао је Вукановић пенал, па се насмејао када му је лакнуло, на реакцију судије.

25′ Први ударац Гента у оквир гола

Једном је Гент изазвао панику у шеснаестерцу уз корнер, а онда је

15′ Звезда укротила Белгијанце

Иако домаћини имају лопту, немају баш јасан план шта ће са њом. Звездини играчи се добро позиционирају и ниједном нису створили вишак домаћинима.

12′ Шут Кумса

Али ништа… Блокирао га је Милуновић. Онда је и Безус гађао, више из очаја, резултирало је одузетом лоптом.

9′ Звезда је опет могла да припрети

Иванић је изнудио корнер, али судије нису досудиле нови ударац из угла. Није се превише бунио Иванић и трошио енергију, а претходно је мало недостајало да једно комбиновање заврши добром шансом за Бена. Ипак, пресекли су то домаћи играчи.

5′ Лопта је у ногама домаћих играча

Препуштена је иницијатива сада, вребаће Звезда контре. Ипак, види се да су под утиском играчи Гента, нису се ни распоредили на терену, а већ губе.


1′ Почела је утакмица, Звезда је одмах напала и повела!

Црвено-бели су изборили корнер. Онда је Петровић дао гол са око 20 метара, потпуно је изненадио голмана Болата! Претходило је одлично и уиграно комбиновање из корнера, Звезда прекиде озбиљно уиграва, што се сада јасно видело.

18.55 – Одржан је минут ћутања за Дијега Марадону.

Одата је још једном почаст великом Ел Пибеу.

18.09 – Звезда је стигла на стадион

17.55 – Гент има новог голмана у Лиги Европе

Због суспензија и повреда, Гент је ротирао голмане у Европи, а сада ће Синан Болат бити међу стативама. Уз то, четири нова играча су промењена у односу на стартну поставу из Београда.

Сада су ту Нгађуи, Безус, Кумс и Фортуна, уместо Јаремчука, Ођиђа Офое, Кастро Монтеса и Мареха.