Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДА НА ЕФЕС ЗА ОСМУ ПОБЕДУ У НИЗУ: Фенер добио ЦСКА, Армани одиграо за Звезду

0

Утакмица 21. кола Евролиге између Црвене звезде и Анадолу Ефеса игра се вечерас од 20.45 у дворани Александар Николић.

zvezda,-simonovic,-jovic,-lazic_660x330

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић сматра да дуел против Анадолу Ефеса није пресудан у борби за пласман у четвртфинале Евролиге, истакавши да га не оптерећују притисци и еуфорија ван терена јер екипа чврсто стоји на земљи после седам узастопних тријумфа у том такмичењу.

„Већ смо одиграли 20 великих мечева у Евролиги и сваки је био тежак. Сада нас очекује нови против Ефеса, квалитетног тима који нас је надиграо у Истанбулу и дао 100 поена. Пуно пута смо играли добру одбрану, али против њих мораћемо да будемо још бољи како бисмо дошли до победе“, рекао је Радоњић на конференцији за медије.

Према његовим речима, предстојећи меч против тима из Цариграда не разликује се од претходних, иако би победа довела црвено-беле на четири више од конкурента Ефеса.

Радоњић наглашава да екипу ремети велики број проблема са повредама кошаркаша.

„Више смо у процесу рехабилитације, него тренажном. Дангубић од суботе креће да трчи, Кузмић је имао незгодну повреду, али је јуче тренирао, док Јовић није још од утакмице против Панатинаикоса. Нисам прогнозер и видећемо каква ће ситуација сутра бити. Нисмо у сјајној позицији, али излазимо да дамо све од себе. За било ког евролигаша би било превише, али ми издржавамо“, закључио је он.

Фенер добио ЦСКА, Армани одиграо за Звезду

Кошаркаши акутелног првака Европе враћају се поражени из Турске, док се Барселона са поразом враћа из Литваније.

Фенербахче је у оквиру 21. кола Евролиге угостио московски ЦСКА и нанео им и други пораз у међусобним дуелима ове сезоне.

Обрадовић је још једном надиграо ученика Итудиса, на крају је било 77-71 у корист турског шампиона.

ЦСКА је боље отворио меч, али се домаћин полако враћао. Ипак, на паузу се отишло са четири поена предности у корист „Армејаца“.

tabela evro liga košarka 21Друго полувреме ипак почиње у знаку Фенера. Обрадовићеви изабраници су стегли у одбрани, док су на другој страни терена решења проналазили Богдановић, Датоме и сјајни Јудо.

Дошли су крајем треће деонице кошаркаши Фенебахчеа и до 11 поена предности, а у последњих 10 минута су ушли са девет поена суфицита.

ЦСКА се вратио, спустио средином четврте четвртине на само четири поена разлике, али су Обрадовићеви изабраници успели да одрже предност и на крају славе.

Сјајн је у редовима Фенера био Екпе Јудо са 15 поена и 11 скоква, пратио га је Богдан Богдановић са 12 поена и чак осам асистенција, док је двоцифрен био још само Датоме са 13 постигнутих поена. Бивши играч Црвене звезде Никола Калинић је уписао свега два поена и два скока, уз чак три изгубљене лопте за 15 минута проведених на паркету.

У пораженом саставу истакао се Нандо Де Коло са 23 поена, двоцифрен још само Хигинс са 11.

Жалгирис је у Каунасу приредио још једно изненађење, након што су Јасикевичијусови изабраници савладали ЦСКА и Дарушафаку, у Каунасу је савладана и Барселоне.

На крају је било 89-85 за литвански састав, који је тако прескочио управо Каталонце на табели Евролиге.

Барселона је боље отворила меч, добили су први кваратал са шест разлике, али су кошаркаши Жалгириса успели да преокрену резултат у своју корист већ до полувремена.

До краја је било веома неизвесно, а домаћин је сусрет преломио у последјем кварталу. Стигли су до плус шест на мање од минут до краја, Барса се умало вратила преко Долмана, спистили су на само минус два на 17 секунди до краја, али су Јанкунас и Вестерман били прецизни са пенала, са друге стране је Копонен промашио две тројке те је литвански шампион остварио тријумф.

До девете победе у елитном такмичењу екипу Жалгириса су предводили Лекавичијус и Уљановас са по 17 поена, 15 је додао искусни Јанкунас, док је пола коша мање од њега уписао Милакнис.

У Барселони се истакао Наваро са 17 поена, пратили су га Копонен и Рајс са по 12, док су се на 11 поена зауставили Фаверани и Долман.

Невероватан преокрет Олимпије Милано, Дарушафака прокоцкала више од 20 поена предности!

Изабраници Дејвида Блата гостовали су у „Медиоланум форуму“ у Милану у оквиру 21. кола Евролиге.

Просто нестваран тријумф уписали су изабраници Јасмина Репеше у својој дворани.

На крају су успели да дођу до невероватног преокрета и тријумфа, након последњег звука сирене било је 89-87 за италијанског шампиона.

Дочекали су екипу Дарашуфаке, која није у најбољој форми, а током треће деонице су Репешини „манекени“ губили са преко 20 поена разлике.

Ипак, преко невероватног Пасколоа и искусног Крунослава Симона су полако топили ту велику предност Блатових изабраника, да би након два реализована бацања Пасколоа на само минут и по до краја дошли и до првог вођства још са почетка утакмице.

Дарушафака није имала решења у нападу, нико није имао храбрости да преузме одговорност, тресле су се руке и врсном шутеру какав је Даирис Бертанс, а у пенал завршници су сконцентрисанији били кошаркаши домаћег састава.

Најпре је Симон био половичан, донео је два поена предности свом тиму на 16 секунди до краја. Вонамјекер је потом добио два бацања на око пет секунди до краја али је и он био половичан, да би на другој страни након тога Хикман погодио два пенала и одвео Олимпију на плус три.

Одмах је бивши кошаркаш Фенера зауставио Вонамејкера и послао га линију пенала на свега три и по секунде до краја, бивши плеј Бамберга је погодио прво али је потом промашио друго бацање и све је било готово.

Јунаци Олимпије били су фантатични Давиде Пасколо са 15 и Круно Симон са 17 поена, Италијан је све своје поене дао у другом полувремену, док је Симон дао чак 15 од својих 17 поена у последњих 10ак минута меча.

Пратили су их Мачван и Сендерс са по 10 поена, док је српски репрезентативац Мирослав Радуљица, који се појавио са новим имиџом, уписао свега пола коша за нешто мање од седам минута на паркету.

У пораженом саставу сјајна рола Бреда Вонамејкера, уписао је 20 поена, шест асистенција и четири скока, али је на крају био и трагичар како је промашио два слободна бацања у кључним тренуцима.

Пратили су га Даирис Бертанс са 18 поена, као и сјајни Тони Жижић са 17 поена и осам скокова. Двоцифрен је био и Адријан Моерман са 12 поена али и седам скокова.

Ово је одличан резултат и за Црвену звезду мтс, која данас од 20 сати и 45 минута у дворани „Александара Николић“ дочекује екипу Анадолу Ефеса. Уколико изабраници Дејана Радоњића славе, имаће три победе више од Дарушафаке, која је на последњем месту које води у доигравање.