Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДА ИЗГУБИЛА У КРУШЕВЦУ: Напредак до три бода у 96. минуту

0

Фудбалери Напретка савладали су Црвену звезду у мечу 12. кола Суперлиге.

Једини гол постигао је Митровић у 97. минуту.


Црвено-бели су и даље први са 28 бодова, док је Напредак тренутно девети са 14 бодова.

Једини гол постигао је Никола Митровић у 97. минуту. Напредак је извео контру преко леве стране, лопта је дошла до бившег играча Тулуза који је са двадесетак метара лобовао Милана Борјана.

Звезди се осветио „ротациони систем“ тренера Владана Милојевића јер у тиму није било Гелора Канге, а Ричмонд Боаћи и Ненад Крстичић заиграли су тек у наставку.

Такође, Звезда није имала ни среће као у Келну, пропуштено је неколико сјајних шанси, а Напредак је до победе дошао одмах након што су Ненада Милијаша из „слободњака“ центиметри делили од поготка.

Прво полувреме није донело много узбудјења, Звезда је покушава да пробије одбрану Крушевљана, али у томе није успела.

Друго полувреме донело је знатно више узбудјења што, тимов су играли у бржем и отворенијем ритму, па су се шансе редјале на обе стране. Звезда је у пар наврата могла до гол, а најближи томе били су у 75. минут када је Славољуб Срнић са око 10 метара погодио пречку.

Крушевљани су такодје у пар наврата могли до гола, али им је у завршници напада недостајало концентрације. Домаћин је ипак у последњем нападу на мечу дошао до тријумфа, након што је Митровић са око 16 метара пребацио истрчалог Милана Борјана.

ТОК МЕЧА

2. ПОЛУВРЕМЕ

90+7. минут – ГОООЛ!!!!
Митровић постиже гол!!! Са око 20 метара је лобовао Борјана и донео свом тиму победу!

90+5. минут – Милијаш је извео слободан ударац, преко гола

90. минут – Мажић продужио утакмицу 7 минута
Негодују домаћи навијачи јер је главни судија меча продужио утакмицу за седам минута.

89. минут – Петровић одбранио немогуће
Каква прилика за Црвену звезду, Доналд је шутирао са ивице шеснаестерца, а Петровић чудесно интервенисао и избацио лопту у корнер.

81. минут – Трећа измена у Звезди
Уместо Срнића у игри је Милијаш.

80. минут – Прилика за Напредак
Боријанишевић је центрирао, Аливодић шутирао, неко од фудбалера Звезде скренуо лопту која је преварила Борјана, али је завршила поред гола.

70. минут – Срнић је погодио пречку
Добар напад Црвене звезде, Радоњић је прошао по левој страни, центрирао по земљи, Срнић ухватио лопту и са десетак метара погодио пречку.

Претходно је Радоњић шутирао поред гола.

65. минут – Измена у Црвеној звезди
Уместо Рикардиња у игри је Боаћи.

63. минут – Срнић пропустио велику прилику
Могла је Црвена звезда до вођства у 63. минуту, али је Срнић главом шутирао поред гола са око 5 метара.

58. минут – Велика шанса за Напредак
Касалица је одлично прошао по левој страни, центрирао, а Аливодић промашио стопостотну шансу.

57. минут – Измена у Напретку
Уместо Марковског у игри је Нигеријац Секидика.

53. минут – Опасан напад Напретка
Митровић је шутирао са око 18 метара, али преко гола.

46. минут – Делије су прекинуле утакмицу на 1-2 минута због бакљаде.

46. минут – Измена у екипи Црвене звезде
Милојевић је извео Рачића, а увео Крстичића.

1. ПОЛУВРЕМЕ

37. минут – Урошевић се опробао из слободног ударца
Напредак је припретио из слободног ударца. Урошевић је шутирао, а Борјан био на месту.

36. минут – Жути картон за Уроша Рачића
Фудбалер Црвене звезде беспотребно је стартовао уз аут линију на половини терена који припада Напретку. Због тога је „пожутео“.

35. минут – Први корнер за Напредак
Покушали су домаћи фудбалери да угрозе мрежу Борјана, међутим Пешић отклања опасност.

34. минут – Навијачи Напретка незадовољни одлукама Мажића
Присталице домаћег тима које су смештене на Западној трибини замериле су главном судији меча Милораду Мажићу што није досудио прекршај за Напредак. У разговор са главним судијом ушао је и тренер домаћих Милорад Косановић.

33. минут – Жути картон за Вешковца
Дефанзивац Напретка је фаулирао Пешића на око 22-23 метра од гола домаћег тима. Судија Мажић је одмах досудио прекршај и доделио жути картон домаћем играчу.

32. минут – Нова прилика за Напредак
Вукановић је добио лопту у шеснаестерцу Црвене звезде, али је она отишла превише десно, па није успео да је врати у средину.

24. минут – Енвер Аливодић припретио голу Звезде
Прву шансу за Напредак пропустио је Енвер Аливодић. Фудбалер Крушевљана је захватио полуволеј искоса са десне стране, али је лопта отишла изнад гола Борјана.

17. минут – Пешић пропустио велику прилику
Прва велика шанса за Црвену звезду на утакмици. Пешић се изненада нашао очи у очи са голманом Напретка Петровићем али није успео да је захвати са око три метра. Претходно је Срнић убацио лопту, а неко од фудбалера Напретка промашио лопту.

17. минут – Жути картон за Аливодића
Фудбалер Напретка је због непрописног старта зарадио јавну опомену.

16. минут – Слободан ударац за Црвену звезду са око 25 метара, али без опасности по гол домаћина
Доналд је набацио лопту у петерац, Стојковић главом вратио ка Рикардињу, али је Урошевић у последњем тренутку интервенисао и спречио опасност по свој гол.

Домаћи Напредак игра у црвеним дресовима, гост Црвена звезда у тегет плавим.

Звезда је на овом мечу без стандардних Боаћија, Канге и Крстичића.

Напредак: Петровић, Боранијашевић, Вешковац, Миладиновић, Урошевић, Шљивић, Митровић, Аливодић, Маркоски, Касалица, Вукановић.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Бабић, Ле Талек, Гобељић, Рачић, Доналд, Срнић, Рикардињо, Радоњић, Пешић

Стадион: Младост (капацитет 10.331)

Судија: Милорад Мажић

Један од најзанимљивијих мечева 12.кола Супер лиге Србије игра се у Крушевцу где домаћи Напредак дочекује госте из Београда, екипу Црвене звезде. Домаћини су током претходних сезона често успевали да „откину“ бодове „вечитима“, па треба очекивати да и овога пута пруже снажан отпор лидеру шампионата.

У табору домаћина влада позитивна атмосфера, а меч са црвено-белима ’’чарапани’’ дочекују растерећено и са жељом да пруже снажан отпор и стигну до позитивног резултата.

„Припремамо се потпуно исто као и за сваку другу утакмицу. Звезда јесте магнет за грађане Србије, поготову када игра ван Београда. Онда је то као неки мали празник и мене то радује. Моји момци су у последње две утакмице урадили велики посао, направили позитивну атмосферу, освојили четири бода, и утакмица са Звездом долази као награда. Награда у смислу да одиграју максимално концентрисано, добро, озбиљно, да се Звезди супротставе на најјачи начин који је могућ у овом моменту и да пробају да се изборе за позитиван резултат“, рекао је тренер Напретка Милорад Косановић.

Гости у овај меч улазе уморни од европског окршаја у Келну, али и пуни самопоуздања.

„Гостујемо екипи која је у врху нашег фудбала и по играчким квалитетима и по организацији клуба. Пред својом публиком играју одлично, имају један од најлепших стадиона код нас и читава атмосфера у Крушевцу је права фудбалска. Напредак је скуп одличних појединаца и очекујем добру утакмицу. Мислим да српски фудбал то заслужује. Тренер Косановић је неко ко је оставио траг у нашем послу и један је од водећих тренера у српском фудбалу. Доста тога од њега може да се научи. Ипак, ја размишљам само о својој екипи и о томе како ћемо ми изгледати на терену“, рекао је тренер Звезде Владан Милојевић.