Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН на овим мечевима улетали у свлачионице и претили судијама

0

Судијска комисија Фудбалског савеза Србије дигла је велику буру откривши на које судије су Црвена звезда и Партизан вршили притисак.

Судијска комисија је реаговала на речи директора Црвене звезде Звездана Терзића, који је рекао да су „лопови отели титулу“, као и на причу на рачун судија на клупској Партизановој телевизији.

„Питамо, најпре, директора Црвене звезде ко је од његових сарадника улазио у свлачионицу и вршио притисак на судије током полувремена утакмице четвртфинала Купа Србије између његовог клуба и Младости из Лучана? Ко је од његових службеника звао главног судију меча Напредак – Црвена звезда, односно зашто су поново његови људи вршили притисак, пре меча, на арбитра утакмице Вождовац – Црвена звезда?“, пише у саопштењу Судијске комисије.

„Питамо и директора Партизана ко је испред клуба звао главног судију меча четвртфинала Купа Србије измедју Вождовца и Партизана? Ко је у име клуба звао и судију утамице Партизан – Радник? Како је могуће да један велики клуб дозволи транспарент са телефонским бројевима судија и објаву њихових лица на својој званичној телевизији, свесно стварајући притисак и медијску хајку против чланова судијске организације“.

ЕВО ПРЕГЛЕДА СПОРНИХ УТАКМИЦА

Црвена звезда је савладала Младост у Купу из „двојке у кеца“, јер је на полувремену губила 0:1, а на крају победила 4:2. Тај меч судио је Новак Симовић.

Црвено-бели су у Крушевцу, где је правду делио Бојан Николић, тријумфовали резултатом 2:1, а на поувремену није било голова.

Упркос притисцима на арбитра Лазара Лукића, како наводи Судијска комисија, Звезда није успела да савлада Вождовац у претходном колу. „Змајеви“ су на полувремену водили 2:0, а после 90 минута славили 3:2.

У оба спорна меча у којима се помиње Партизан, црно-бели су губили на полувремену, а побеђивали на крају.

У Купу су савладали Вождовац „на крову“ – 1:2 (1:0) и тада је судио Драган Чоловић.

У првенству су црно-бели направили преокрет против Радника у Хумској 2:1 (0:1) када је главни арбитар био Срђан Обрадовић.

Овим поводом огласио се Партизанов директор Милош Вазура, тврдећи да су те „приче смешне“.