Прочитај ми чланак

Звезда и Партизан дугују 25 милиона евра држави

0

partizan-zvezda

(Курир)

Инспектори Пореске полиције Србије, који су претходних месеци „чешљали“ пословање фудбалских клубова Црвене звезде, Партизана, Војводине, ОФК Београда и многих других, сматрају да су спортски клубови морали да плаћају порез на додату вредност (ПДВ) на трансфере играча у иностранство од тренутка увођења, 1. јануара 2005. године.

Према њиховом закључку у најгорем положају је ФК Партизан који би држави морао да исплати 17 милиона евра. Следи Црвена звезда са дугом од 8 милиона, док ОФК Београд дугује 7 милиона евра.

У проблемима би се нашли и КК Партизан, КК ФМП, Одбојкашки клуб Црвена звезда, Рукометни клуб Партизан и Ватерполо клуб Партизан.

Клубови тврде да такву обавезу нису имали, јер су трансфери завођени као „увоз роба и услуга“, а према закону на такву врсту промета се не плаћа ПДВ уколико је седиште примаоца услуга у иностранству.

Спас за клубове би могао да буде компромис између државе и клубова. На страну клубова је стао ФСС па ће на ванредном састанку у Пореској управи уз представнике клубова бити и генерални секретар ФСС Зоран Лаковић.