Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДА И НА РТС-У И НА АРЕНИ, а Партизан?!

0

Поглед на сутрашње програмске шеме разлог је за бригу навијача Партизана.

Права истина о вредности најбољих српских клубова у овом тренутку видеће се сутра увече, када Црвена звезда дочекује руски Краснодар, а Партизан гостује Видеотону.

И црно и црвено-бели имају резултате који им дају наду у пласман у Лигу Европе, али да све не остане само на нади, и једни и други ће морати још боље него што су то учинили прошлог четвртка.

Звезда ће пред својим навијаима јурити заостатак од једног гола из Краснодара, а Партизан практично креће испочетка у Фелшуту, с обзиром да у Београду није било голова.

Интересовање за обе утакмице је огромно. Док се Руси буне због стања терена, на “Рајку Митићу“ се очекују пуне трибине, а они који не буду могли да уживо присуствују овој јутакмици имаће прилику да је гледају или на првом програму РТС-а, или на каналу “Арена Спорт 3“, сутра од 21 час.

Партизан ће у Мађарској свој меч почети сат раније, очекује се да ће на “Панчо Арени“ у Фелшуту имати подршку пар стотина својих навијача, али шта могу да очекују они који планирају да ову утакмицу одгледају у ТВ преносу?

Ако погледате сутрашње програмске шеме на РТС-у и Арени Спорт, ТВ пренос из Фелшута још увек се не најављује, па се поставља питање да ли ће га и бити. У време када Партизан буде играо свој меч, РТС 2 и Арена Спорт 1 ће преносити одбојкашку утакмицу између репрезентација Пољске и Србије на Европском прванству. Тај меч почиње сутра у 20:30х.

Ипак, имајући у виду важност утакмице, верујемо да ће љубитељи фудбала ипак имати прилику да на својим ТВ пријемницима комбиновано прате и Звезду и Партизан.

У међувремену, а РТС-а се огласила Оливера Ковачевић, која је на Твитеру подсетила на згуснут распоред утакмица сутра увече, питајући критичаре како да се све смести на два канала РТСа.

 

Такође, на Твитеру је почео да кружи мејл главног и одговорног уредника Арене Спорт Синише Божовића, у којем истиче да навијачке страст треба оставити по страни и да се још увек ради на обезбеђивању преноса из Мађарске.

“Прво, када игра шампион државе онда је то догађај од националног тв интереса. То аутоматски значи да јавни сервис те земље има предност прече куповине. Овог пута РТС је покушавао да нађе модус да у исто време преноси три догађаја (поштујући раније преузете обавезе око преноса одбојкашке утакмице Пољска – Србија). Нису успели да помере термин почетка утакмице на 19 часова, па су на крају морали да одустану од директног пренос.

Друго, велике своте новца за откуп права смо расположени да понудимо нашим клубовима, не и страним. Новац желимо да вратимо у наш спорт као друштвено одговорна фирма која подржава спорт у Србији и региону“.

Хајде мало да навијачке страсти ставимо по страни, да реално сагледамо ствари и на крају сачекамо да и званично добијемо потврду емитовања утакмице из Мађарске.

Цео дан то чекамо да бисмо онда могли да организујемо студијски програм, програмску шему, екипу која би требало да иде у Мађарску“, наводи се у овом мејлу, али се још увек очекује коначан епилог.